Politică

Basescu ii schimba pe baroni

17.01.2003, 00:00 21

Ambii lideri ai grupurilor parlamentare PD din Senat si Camera Deputatilor, Viorel Pana, respectiv Alexandru Sassu, precum si actualul chestor al Camerei, Bogdan Niculescu-Duvaz, vor fi schimbati din functii la inceputul noi sesiuni parlamentare, au declarat, ieri, surse din partid.
Locul lui Bogdan Niculescu-Duvaz va fi luat de Gheorghe Albu, insa, potrivit surselor citate, actualul chestor al Camerei Deputatilor isi va redepune totusi candidatura, votul final urmand sa fie dat de grupul deputatilor democrati.
Pozitia lui Alexandru Sassu in fruntea grupului parlamentar democrat de la Camera este "fragila", schimbarea lui din functie fiind, de asemenea, o certitudine, insa inlocuitorul lui nu a fost inca stabilit. Solutiile intre care oscileaza democratii sunt Liviu Negoita, Radu Berceanu, Emil Boc si Anca Boagiu. Alexandru Sassu a declarat presei ca este " la cutite cu Basescu" si se asteapta sa fie schimbat.
"Cel mai probabil, alegerea se va face intre Berceanu si Negoita. In cazul lui Emil Boc, acesta este mai degraba un tehnocrat si nu are o prea mare autoritate asupra grupului, cu atat mai mult cu cat in urma cu cateva luni mai multi deputati s-au aratat nemultumiti ca acesta se pronunta public prea des, in toate problemele", au aratat aceleasi surse.
La Senat, actualul lider al grupului parlamentar PD, Viorel Pana va prelua functia de vicepresedinte al acestei Camere, conform algoritmului respectivul post revenind in aceasta sesiune democratilor, in locul liberalilor. Lider de grup va deveni, cel mai probabil, senatorul Aurel Pana, desi pentru aceeasi functie mai sunt vizati Maria Petre, Iuliu Pacurariu si Ion Vela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO