Politică

Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că resping procurorii rezultaţi din concurs

Băsescu: I-am scris din 1 octombrie Monei Pivniceru că...

Autor: Marius Fratila

04.04.2013, 19:17 81

"Pe data de 1 octombrie i-am transmis doamnei Pivniceru o scrisoare care avea două elemente importante. În prima parte, îi spuneam că nu voi numi procurorii, datorită faptului că a urmat o procedură netransparentă. Şi-a creat condiţiile să spună că asta a ieşit din concurs, dar nu a ştiut nimeni cum au ieşit din concurs. O avertizam că nu voi desemna procurori pe cei desemnaţi dintr-o astfel de procedură. În partea a doua, îi exprimam opţiunea mea pentru asumarea propunerilor de către ministru, în conformitate cu legea 303", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a adăugat că Mona Pivniceru a ştiut că "indiferent de avizul CSM" el va respinge propunerile, "pentru că nu îndeplineau un criteriu fundamental, acela al asumării de către ministrul Justiţiei".

"Ea putea spune că asta a rezultat din concurs, dar eu nu puteam spune asta, pentru că eu nu aveam o opţiune facultativă, la mine era capătul lanţului de desemnare şi decizia şi nu aveam argumente. Sunt împotriva ascunderii celui responsabil să propună sub aparenţa unui concurs şi acest lucru l-am precizat clar în scrisoarea din 1 octombrie", a mai spus Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO