Politică

Băsescu cere Parlamentului transpunerea deciziei Consiliului JAI despre confiscarea averilor

Autor: Gabriel Pecheanu

27.06.2011, 17:54 327

Preşedintele Traian Băsescu a le-a cerut parlamentarilor, luni,să găsească o soluţie pentru transpunerea în legislaţia româneascăa deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscareaaverilor obţinute illicit, informează Mediafax.

Preşedintele le-a cerut parlamentarilor prezenţi să identifice oposibilitate pentru "eliminarea prezumpţiei că orice avere estelicită".

"În decizia Curţii Constituţionale veţi observa că după ce CurteaConstituţională îşi menţine punctul de vedere că trebuie menţinutăprezumpţia că averea este licită, pe urmă CC dă drumulParlamentului şi Guvernului să iniţieze o lege prin care să setranspună în legislaţia română Decizia 2005/212 JAI, din 24februarie 2005", a spus preşedintele.

Pe de altă parte, el menţionează că decizia este un act normativeuropean şi toate statele UE au avut obligaţia ca până în martie2007 să implementeze această decizie în propria legislaţie.

El a adăugat că şi Bulgaria a anunţat că a adoptat legea, care vaintra în vigoare la 1 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO