Politică

Băsescu, afaceriştilor din Golf: Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele. Luaţi elicopterul!

 Băsescu, afaceriştilor din Golf: Dacă vreţi să vedeţi România, nu mergeţi pe şosele.  Luaţi elicopterul!

Autor: Gabriel Pecheanu

08.03.2011, 16:56 51

Preşedintele Traian Băsescu le-a spusafaceriştilor din zona Golfului, marţi, în cadrulForumului Consiliul de Cooperare al Golfului - România - Bucureşti:Oportunităţi de Afaceri în Europa Centrală şi de Sud, că, dacă vordori să cunoască România, să nu meargă pe şosele, recomandându-leelicopterul, scrie Mediafax Business.

"Un domeniu poate de interes major privind la ceea ce România are -munte, mare, deal, este turismul. Avem o infrastructură de turismdepăşită care trebuie modernizată şi avem un potenţial pentrudezvoltarea infrastructurii de turism excepţional.Dacă vreodată vreţi vrea să vedeţi cu adevărat România, să numergeţi pe şosele. Vă recomand un elicopter. Trebuie să vă spun căsunt un om care a circulat în ţară, pe şosele, foarte mult, darniciodată nu am descoperit România cum am descoperit-o dinelicopter", a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că, de când este preşedinte, circulă des şi cuelicopterul.

"Vă pot spune că imaginile sunt extraordinare, o ţară care aremunţi împăduriţi, o ţară în care, dacă mergeţi în zonacentrală, veţi vedea cum curge apa minerală pe margineadrumului, pentru că nu-i valorificată, o ţară în care se poate faceîn mod egal turism balnear şi turism pur şisimplu. Ce-i lipseşte pentru a valorifica aceste avantajepe care România le are, lipseşte exact infrastructura de turism şiinfrastructura rutieră sau feroviară", a mai spus şefulstatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO