Politică

Antonescu despre Ungureanu: Nu cumva se va întoarce supărat acolo pe unii, la SIE?

Antonescu despre Ungureanu: Nu cumva se va întoarce supărat acolo pe unii, la SIE?

Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

08.02.2012, 15:31 543

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a nuanţat, miercuri, opinia faţă de o eventuală întâlnire oficială a liderilor USL cu premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, el precizând că va discuta acest lucru cu colegii săi din partid şi că există posibilitatea să o accepte sau să nu o accepte.

Întrebat dacă va accepta o întâlnire cu premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care acesta va trimite opoziţiei o invitaţie oficială, Antonescu a răspuns: "O să discut cu coelgii mei din partid. Putem să o acceptăm, putem să nu o acceptăm".

"Nu are vreo altă semnificaţie. Şi chiar dacă am accepta-o, pentru că, în fond, e normal să discutăm, nu modifică cu nimic aprecierile pe care le facem aici şi care nu au de-a face cu persoana privată Mihai Răzvan Ungureanu. Putea să fie aceeaşi situaţie dacă era desemnat George Maior, putea să fie oricine", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a spus că ar fi fost de un minim bun simţ ca Mihai Răzvan Ungureanu să demisioneze din fruntea SIE înainte de a întreprinde consultări pentru formarea unui Guvern.

"Vorbim despre şeful unui Serviciu de informaţii în funcţiune. Acuma sper să nu mi se dea explicaţia că e vorba totuşi de cariera omului. Văd că nimeni nu mai ţine cont, domnul Boc nici nu mai ştie unde lucra. Nu-i normal. Măcar o demisie înainte de a purcede la aceste consultări şi la această construcţie politică ar fi fost de un minim bun simţ. Imaginaţi-vă totuşi care e condiţia de independenţă şi non-partizanat politic a unui şef de serviciu care încearcă să facă Guvern şi - nu ştiu - poate cade mâine. Nu cumva se întoarce supărat acolo pe unii, aşa, în principiu, la serviciu, la SIE? Nu e normal", a spus Antonescu.

Liderul PNL declara, luni, că opoziţia nu va merge la întâlniri cu Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO