Politică

Antonescu: Declaraţia lui Ponta despre UDMR înseamnă disponibilitatea la a discuta "formule de asociere"

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Autor: Liviu Dadacus

10.12.2012, 09:16 877

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".

"Cred că domnul Ponta a fost destul de clar. Sigur că a deschis un subiect. Nu am vorbit încă despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare. Sunt toate posibilităţile deschise", a spus Antonescu, întrebat dacă a discutat despre o alianţă cu UDMR.

El a subliniat faptul că declaraţia lui Ponta reprezintă disponibilitatea USL la a discuta cu UDMR nişte "formule de asociere" în principal pe reforma constituţională.

"Premierul Ponta a făcut o declaraţie care înseamnă disponibilitatea noastră la a discuta cu UDMR nişte formule de asociere pe reforma constituţională în principal şi acest lucru rămâne valabil chiar dacă vom avea 66% din mandate, pentru că o discuţie despre modificarea Constituţiei trebuie să implice şi opoziţia, şi ARD, şi PP-DD, aşa e normal şi, mai departe, cum vor decurge aceste discuţii şi unde vor ajunge, o să vă anunţăm destul de repede, adică nu asta e tema principală a zilelor următoare", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO