Politică

Anghelescu, fortata de Basescu sa demisioneze

24.06.2005, 19:41 35

Consilierul de stat in Administratia prezidentiala Stana Anghelescu a fost fortata sa demisioneze chiar de catre seful statului, dupa ce Traian Basescu a aflat ca subalterna sa si-a sustinut sotul, la ANAF, in cursul saptamanii trecute, potrivit unor surse parlamentare. Potrivit acelorasi surse, Stana Anghelescu a fost cu sotul sau, Florian Anghelescu, la sediul ANAF, dupa ce firma acestuia a facut obiectul unor controale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Stana Anghelescu este al doilea consilier care pleaca de la Cotroceni, in mandatul lui Basescu. Consilierul pe probleme externe, Andrei Plesu, a plecat, in urma cu o luna, invocand probleme de sanatate.

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a confirmat, ieri, vizita sotilor Anghelescu la sediul Agentiei.

"Nu consider ca a fost vorba despre o presiune politica, dar simpla lor prezenta la ANAF poate fi considerata o tentativa de intimidare", a precizat Bodu.

El sustine ca verificarile la societatile din industria tutunului au demonstrat ca ANAF nu poate fi supusa nici unei presiuni.

Presedintele Traian Basescu a aprobat demisia consilierului de stat al Administratiei Prezidentiale Stana Anghelescu, incepand de la 1 iulie, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Presedintie.

Consilierul Stana Anghelescu a invocat motive personale in cererea de demisie pe care a depus-o la Palatul Cotroceni inca de miercuri.

Intr-un interviu acordat unui cotidian central, in urma cu unsprezece zile, presedintele Basescu a afirmat ca sunt personaje care se folosesc de numele sau pentru a-si crea un sistem de protectie.

"Un personaj se numeste Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune ca este consilierul presedintelui, ceea ce nu este adevarat. La fel se comporta si domnul Anghelescu (sotul fostei consiliere prezidentiale - n.n.), ce incearca sa-si creeze un sistem de protectie, afirmand in toate anturajele prin care circula ca impreuna cu presedintele stabileste schimbari din functii, puneri sub urmarire penala, etc. Si ca ei mai sunt destui. Mai devreme sau mai tarziu isi vor primi factura minciunii", a declarat Basescu in interviu.

ANAF a facut sesizare penala in cazul neregulilor desoperite la compania sotului fostei consiliere, din cauza unor nereguli grave.

"Este posibil sa se lase cu sanctiuni mai grave, de genul amenzii penale sau inchisoarea", a declarat ieri presedintele ANAF, Sebastian Bodu.

"Plangerile penale sunt formulate impotriva administratorului companiei. Anghelescu este asociat la aceasta firma. Parchetul poate extinde cercetarile si asupra asociatilor, daca se descopera ca administratorul a derulat activitatea sub presiunea asociatilor", a opinat oficialul ANAF. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO