Politică

Andrei Chiliman, înlocuit la şefia PNL Bucureşti

Andrei Chiliman, înlocuit la şefia PNL Bucureşti

Autor: Marius Fratila - Mediafax

09.04.2012, 12:33 1328

Conducerea PNL a decis, luni, înlocuirea lui Andrei Chiliman la şefia organizaţiei PNL Bucureşti şi l-a numit interimar la conducerea filialei pe Eugen Nicolăescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată în şedinţa BPC al PNL de luni.

Andrei Chiliman rămâne candidatul PNL pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi se va concentra în perioada următoare pe campania electorală, au precizat aceleaşi surse.

Potrivit surselor citate, decizia înlocuirii lui Chiliman este motivată de neînţelegerile cu PSD referitoare la candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6.

Decizia înlocuirii lui Andrei Chiliman la şefia PNL Bucureşti a fost luată ci 18 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă", iar două voturi au fost anulate, au precizat aceleaşi.

De asemenea, în şedinţa Biroului Politic Central al PNL s-a mai decis şi înlocuirea preşedintelui interimar al filialei liberale de la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, cu Adrian Neacşu, precum şi a liderului filialei de la sectorul 4, Geani Dinu, cu Daniel Chiţoiu. Neacşu şi Chiţoiu vor avea şi ei mandate interimare, au precizat sursele citate.

Deciziile urmează a fi validate şi în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PNL care urmează să se desfăşoare după şedinţa BPC.

Înlocuirea liderului filialei PNL Sector 4 vine după ce, în 31 martie, Geani Dinu declara, pentru MEDIAFAX, că PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus, menţionând că organizaţia îl va susţine pe acesta "atât cât se va putea".

"PNL Sector 4 nu negociază politic cu Popescu-Piedone, care este un candidat impus. Îl vom susţine atât cât se va putea. De negocieri politice cu Popescu-Piedone nici nu poate fi vorba, deoarece a demonstrat că este un om lipsit de orice fel de credibilitate", spunea Geani Dinu.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 2 aprilie, că liberalii vor susţine candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea USL la Primăria Sectorului 4.

"Îl voi ajuta pe domnul Geani să înţeleagă unde este domnul Piedone", mai spunea Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO