Politică

Ambasadorul SUA, Michael Guest, versus Corneliu Vadim Tudor

15.07.2003, 00:00 78

Ambasadorul american la Bucuresti, Michael Guest, cunoscut pentru stilul deschis al declaratiilor, a redeschis o mai veche controversa cu senatorul PRM Corneliul Vadim Tudor, dupa ce, la sfarsitul saptamanii, a denuntat imoralitatea revistei "Romania Mare".
La seminarul "Integrarea euro-atlantica post-Praga si Copenhaga", de la Cheia, ambasadorul Statelor Unite a spus cursantilor ca este nemultumit de "informatiile bombastice, umflate" care apar in presa romaneasca. Mai tarziu, el a precizat ca s-a referit la revista „Romania Mare”, (n.r. condusa de senatorul PRM Corneliu Vadim Tudor), dupa care a marturisit cursantilor ca ii este greu sa-si explice informatii bombastice care apar in presa din Romania. „Sper sa nu intru in bucluc, dar un exemplu de acest fel este revista «Romania Mare», in care gasesti cele mai imorale lucruri. E dificil de explicat cum de editarea unei asemenea publicatii este permisa in Romania”, s-a aratat nedumerit Guest.
Ambasadorul american a subliniat ca nu respinge libertatea presei, dar crede ca presa ar trebui sa fie si responsabila. Aceeasi recomandare a facut-o si oamenilor politici romani.



Guest, atacat de Alcibiade
Michael Guest, asemenea mai multor oameni politici romani, a fost atacat de senatorul PRM in revista "Romania Mare". Atacurile au inceput chiar imediat dupa ce a preluat functia de ambasador al Statelor Unite la Bucuresti: senatorul PRM s-a legat de viata privata a lui Michael Guest. Ulterior, Corneliu Vadim Tudor a continuat atacurile la adresa diplomatului american. Cele mai cunoscute sunt acuzatiile facute intr-o emisiune OTV cand senatorul PRM l-a atacat nu numai pe Michael Guest ci si pe ambasadorul SUA la NATO Nicholas Burns. Dupa aceasta emisiune, CNA a decis suspendarea licentei de emisie a postului OTV, Consiliul argumentand ca s-a incalcat articolul 40 din legea audiovizualului, referitoare la difuzare de programe care contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie, sex si respectarea demnitatii umane.



Vadim nu raspunde valorilot euro-atlantice
Drept raspuns la toate atacurile lansate impotriva sa, ambasadorul american a declarat embargou senatorului PRM: in februarie anul trecut cand s-a intalnit cu liderii opozitie, Michael Guest nu l-a invitat si pe Corneliu Vadim Tudor. "Pentru un stat membru NATO sunt importante valori precum lupta anticoruptie, sunt importante bunele relatii interetnice, iar Corneliu Vadim Tudor nu impartaseste aceste valori", a declarat Guest, la acel moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO