Politică

AFP: Adrian Năstase, acuzat de corupţie, înfruntă Curtea Supremă, într-un proces urmărit de UE

AFP: Adrian Năstase, acuzat de corupţie, înfruntă Curtea Supremă, într-un proces urmărit de UE

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

31.05.2012, 09:37 1920

"Acuzaţiile formulate la adresa mea sunt în întregime politice", a declarat Năstase, asistat de patru dintre cei cinci avocaţi ai săi.

"Direcţia naţională anticorupţie, lăudată de Comisia Europeană pentru iniţierea unor anchete împotriva oficialilor de rang înalt într-o ţară unde aceştia au beneficiat mult timp de imunitate, respinge acuzaţiile", notează AFP.

"În depoziţia care a durat circa o oră, Năstase a declarat că acuzaţiile procurorilor şi concluziile judecătorilor din prima instanţă nu reflectă nici mărturiile, nici faptele", adaugă AFP, subliniind că fostul premier a recurs la epitete precum "jenant", "ridicol", "absurd", "aberant" pentru a denunţa acţiunile procurorilor.

AFP reaminteşte că România face obiectul, din 2007, al unei monitorizări inedite din partea Comisiei Europene, pentru reformarea sistemului judiciar şi accelerarea proceselor de corupţie la nivel înalt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO