Opinii

Voi trebuie să plecaţi din ţara asta nu eu

Voi trebuie să plecaţi din ţara asta nu eu

Autor: Iulian Anghel

22.08.2012, 18:21 6835

Stiti ceva? Chiar sunteti de doi lei bucata. E mare, e soare, e vacanta, toata lumea merge o zi, o saptamana, o luna sa se odihneasca si se intoarce mai bronzat, mai gras, mai dragalas, mai optimist.

Doar voi aveti aceleasi mutre tampite, aceleasi cearcane, aceiasi ochi rosii de epuizarea asta care se cheama Romania.

Doamnele si domnii mei: v-ati intrebat vreodata daca cetatenii din circumscriptia dumneavoastra stiu cum va cheama? (Unde stati va recomand eu sa nu spuneti ca poporul asta dement va fura portofelul.) Dar, asa, aiurea, voi care decideti sa nu va intruniti, decideti sa boicotati, asa aiurea, va dati cu capul de pereti ca legile sunt proaste: voi aveti vreun nume?

Voi la referendum ati intrat cu buletinul cum intra cetateanul Iulian sau cu buzduganul balaurului din basme? Voi cine sunteti de fapt?

Pun o intrebare pentru ca sunt curios. De fapt voi mi-ati ridicat la fileul intrebarile. Legile sunt proaste. Bun, sunt proaste, dar eu le-am facut? Amendamentul care impunea obligativitatea ca instanta constitutionala sa de pronunte asupra deciziilor luate de instanta legislativa si care a bulversata atat de mult lucrurile este a domnului ministru Sova de la partidul la putere: PSD. Domnul Sova face legi, iar eu votez.

Judecatorii de la Curtea Constitutionala sunt numiti politic. Acum isi arunca cu castronul de ciorba in cap. I-a numit cetateanul Iulian?

Nu este bine poate ca instanta constitutionala sa fie desemnata asa. Dar voi cu totii din politica ati acceptata asta. De ce 20 de ani de cand este Curtea. Este buna Curtea cand da o decizie pentru tine si politizata cand nu-ti convine?

Consiliul Superior al Magistraturii nu o dezleaga de pacate pe X ca sa ajunga ministru. Care dintre voi a facut legea asa? - Eu nu am facut-o.

Vreau sa-l intreb pe senatorul sau deputatul meu ceva. Care este?

Vreau sa intreb ceva. Pe cine?

Dar voi stiti, dragi compatrioti?

Nu stiti pentru ca stiind ca stiti asta va va aduce fie la mai multa disperare, fie la mai multa indiferenta.

Singura solutie este un lung concediu pentru toti oamenii din politica.

Premierul Ponta le-a cerut ministrilor sa nu plece in vacanta vara asta. Multa treaba! Nu e multa treaba e mult loc ocupat degeaba. Eu cred ca ar trebuie sa plece toti. Dar eu sunt un spiridus care stie ca fara guvern ne-ar fi mai bine tuturor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO