Opinii

Opinie Florentina Munteanu şi Andrea Grigoraş, Reff & Asociaţii: Decizii comerciale de evitat în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a preîntâmpina o investigaţie din partea Consiliului Concurenţei

Opinie Florentina Munteanu şi Andrea Grigoraş, Reff &...
12.03.2020, 13:55 262

La scurt timp după amplificarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) la nivelul Uniunii Europene, Consiliul Concurenţei a iniţiat o primă investigaţie pentru a analiza creşterea preţurilor măştilor de protecţie pe teritoriul României, anunţată aici. 

În felul acesta, Consiliul Concurenţei demonstrează, din nou, atitudinea activă pe care o are, precum şi faptul că urmăreşte foarte atent măsurile luate de agenţii economici în această perioadă, cu scopul de a preîntâmpina măsuri abuzive sau excesive aplicate într-o perioadă de criză cu privire la bunuri care acoperă nevoi de bază ale populaţiei.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă constituit ia măsuri rapide şi din ce în ce mai intruzive în activitatea comercială a agenţilor economici, menite să oprească răspândirea virusului la nivelul populaţiei. Având în vedere rapiditatea de reacţie care se impune în astfel de situaţii, atunci când agenţii economici sunt nevoiţi să implementeze aceste direcţii în practică, apar multe semne de întrebare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO