Opinii

Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia: Liraglutida si Semaglutida, zorii unei noi ere, fara obezitate. Cu pandemii, razboaie, crize financiare si schimbari climatice, dar fara obezitate

Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia: Liraglutida si...

Autor: Dragos Damian

25.12.2023, 17:56 1504

Cateva informatii si titluri, fara o ordine anume.

Cea mai valoroasa companie europeana 2023, cu o capitalizare mai mare decat LVMH, asta insemnand 50 miliarde de euro mai mult decat PIB-ul Romaniei din 2024.

Persoana anului 2023 in viziunea publicatiei de afaceri Financial Times.

In 2021 59% din adultii europeni si unul din trei copii erau supraponderali sau obezi, conform OMS.

Revelatia anului 2023 in viziunea publicatiei specializate Science.

Bonus – rezultatele studiului SELECT, care a inrolat peste 17.000 de adulti din 41 de tari, au demonstrat reducerea cu pana la 20% a riscului de moarte cardiovasculara, infarct miocardic non-fatal si accident vascular cerebral non-fatal.

10 miliarde dolari investitii cu efect imediat pentru extinderea capacitatilor de productie in Danemarca, Franta si Germania - deci in Europa, unde lanturile de aprovizionare au fost insuficiente.

3,1 miliarde dolari a platit o companie elvetiana pentru achizitia unei companii americane specializate in dezvoltarea de tratamente orale ale unor medicamente anti-obezitate. Alte 1,8 pregatite intr-un parteneriat intre o companie europeana si una din China.

Si este de-abia inceputul. Inca zece molecule noi in diverse etape de dezvoltare. Tratamente orale in loc de injectii. Rezolvarea reactiilor adverse si recaderilor. Variante generice, mult mai accesibile, incepand cu 2026. Credeti sau nu, sectorul veterinar.

O piata care va atinge 100 miliarde de dolari pana in 2030, conform lui Goldman Sachs Research, dupa ce estimari anterioare, din luna mai, dadeau mai putin de jumatate.

Oamenii de afaceri grasulii sau slabuti vor gasi in link-ul de mai jos o serie de raspunsuri la intrebarile despre liragulutida si semaglutida care ii framanta.

Oamenii de afaceri grasulii sau slabuti stiu cu siguranta ca tarile puternice sunt cele in care se investeste in public, in privat si in parteneriat public-privat in cercetare & dezvoltare, capacitati de productie industriala, lanturi de aprovizionare si desigur, marketing. Abia dupa aceea vin mallurile, cladirile de birouri si cartierele de blocuri.

 
 

https://www.medicalnewstoday.com/articles/drugs-victoza-vs-ozempic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO