Opinii

Nu vă mai uitaţi la ce spun, uitaţi-vă la CV-urile lor: Şcoala la fără frecvenţă şi doctoratele furate decid Codul fiscal pentru următorii zece ani

Nu vă mai uitaţi la ce spun, uitaţi-vă la CV-urile...

Autor: Iulian Anghel

03.11.2017, 14:55 31981

Se miră unul aşa mai dolofan de la sindicate: vai ce proastă-i şi mincinoasă ministresa muncii! Nu se mira aşa tare acum vreun an când salariile creşteau ca din pământ iarba, se miră azi când, ca să crească, cică trebuie întâi să fie tunsă!

Am crezut multă vreme că tevatura legată de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat este legată doar de încercarea PSD de a-i momi pe oameni cu creşterea salariilor brute, ca să le iasă lor la albit promisiunile electorale.

Am mai crezut şi încă cred că PSD, prin majorările de salarii în administraţie şi de pensii urmăreşte sa-şi securizeze câteva milioane de votanţi astfel încât să stea cu fundul pe guvernare cât imperiul visat de Hitler. N-ar fi rău să fie bine, nu?: un primar PNL, un consilier PMP, un angajat local tra-la-la vor vota, ei şi neamurile lor, cu PSD sută-n mie după ce s-au văzut cu salarii lunare de 1.000 – 3.000 de euro în buzunar, că doar n-or să fie proşti să voteze cu alţii care i-ar arde la leafă.

1.205.151 posturi plătea statul în iulie (ultimele date de la Finanţe), un sfert din totalul joburilor din economie. Sigur că între ei sunt medicii şi profesorii a căror salarii trebuia majorate şi au fost majorate, dar cu mult sub cele ale funcţionarilor administraţiei. Şi, sigur, nu este un păcat să votezi PSD, dacă crezi în acest partid, dar, când votezi şpaga electorală, se schimbă calimera!

Mai poate fi şi altceva: „Mişa, ţine-i tu, tăticule, pe ăştia ocupaţi până ne rezolvăm noi treburile noastre, ceva cu <conflictul de interese>, că, vorbă din moşi-strămoşi, <ciocu mic că acuma noi suntem la guvernare>!”

Dar cu cât văd gluma se îngroaşă, încep să cred altceva. Că ăştia nu ştiu nimic în afara universului găştilor în care se învârt. Că, de fapt, pentru ei, guvernarea este o poveste de cârciumă şi şpriţ.

„Dă-le la bot!” – asta-i îndemnul pe care premierul i-l dă des ministrului său de finanţe – cel mai caraghios Hopa-mitică de la Finanţe de la Revoluţie încoace - ori de câte ori acesta este luat la întrebări de careva.

Şi de ce-ar fi de mirare? Ştie premierul altceva decât „dă-le băi la bot”? Ce poate şti mai mult un prim-ministru cu studii la fără frecvenţă la „Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir” făcute între 1991-1995 – fabrică de diplome unde plăteai şi veneai la final să-ţi iei diploma fără să te întrebe nimeni dacă ştii tabla împărţirii?

Ce pretenţii să ai de la Marcel Ciolacu, vicepremier, absolvent al „Universităţii Ecologice”, altă fabrică de diplome pe care el a absolvit-o în 1991-1995? Vicepremier care, la 50 de ani, îşi trece în CV la abilităţi: „Internet” şi „Social Media”; într-o vreme în care adolescenţii de 14-15 ani sunt, în bloc, pe Facebook?

Să nu o uităm pe distinsa doamnă Carmen Dan, minista internelor, absolventă a aceleiaşi universităţi de prestigiu – Universitate Ecologică.

Ministrul care se ocupă cu fondurile europene Marius Nica nu s-a impiedicat de ecologismele de mai sus. S-a dus direct la SRI: „Buna sarumâna, nu vreti un implantat la guvern, când o fi să fie?” Şi a facut „facultatea SRI”, de-a dreptul – la nefrecvenţă cel mai probabil. Aşa că, în loc să ajungă james bondul Sereiului, un 007 în faţa căruia jumătae din planeta îşi scoate palaria, domnul a ajuns purtător de geantă a Rovanei Plumb, parvenita-şefă a sexului frumos din PSD – această ultimă îndeletnicire fiindu-i definitivă în carieră.

Cum de-a ajuns în guvern acest purtător de sacoşe? Păi când premierul şi vicepremierul sunt la SRI cu carte de muncă - cum să nu? Nenea premier a fost „lector universitar” la „Academia Naţională de Informaţii <Mihai Viteazu>, Servicul Naţional de Informaţii”, o liniuţă în CV la fel de la mişto ca facultatea pe care a terminat-o. Cel de-al doilea, vicepremierul, îşi face „doctorat la SRI”!

Trei sferturi din gaşca din politică - aceeaşi gaşcă ce denunţă „statul paralel” - are „Colegiul Naţional de Apărare” şi şcoli SRI. Este clar ca „Celentano” are dreptate: ne-au invadat extratereştrii!

Şi uite-aşa au ajuns să repereze onoarea guvernului Pop de la Educaţie, spălătorul de cadavre politico-educaţionale din vremea Ponta, cu Facultatea de Matematică la bază, Vasilescu, hoaţa de la Muncă (Facultatea de Litere din Craiova) care şi-a plagiat doctoratul, asemenea şefului ei, distinsul Premier Tudose.

Mai rămân Stroe de la Transporturi cu Academia Navală (oricum, mai bun decât Cuc de dinainte lui ale cărui facultăţi la colţ de stradă umplu de respect pe toată lumea), Stănescu, de la Dezvoltare, cu Facultatea de Agricultura din Craiova terminată acum vreo 35 de ani, şi, desigur, inegalabilul domn Daea de la Agricultură, cu nu mai ştim ce facultăţi, c-au ars arhivele.

Restul de 2 - 3, hai 4, cu ceva mai mişto în CV – precum Andreea Păstârnac sau Victor Negrescu - aşa mai pe la margine, pe posturi mai mărunte.

De ce să-i intereseze pe proşti şcoala? Un prost îţi zice din prima: băi fraiere eu nu am nevoie de şcoală, eu am şcoala vieţii!

De aceea Andreea Păstârnac, cu tot cu doctoratul ei pe bune în literatura ebraica, nu va ajunge niciodată ministru al educaţiei: nu are şcoala vieţii!

Aţi înţeles dle Mişa? Daţi-le la bot! Sunteţi încă tânăr, şcoala de partid e mai bună decât orice şcoală serioasă. Un doctorat cu PSD îţi deschide mai multe uşi decât unul cu Elvis Presley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO