Opinii

Go worldwide, young man!

Go worldwide, young man!

Autor: Dorin Oancea

09.07.2014, 11:38 834

Am vrut de multe ori să scriu despre acest subiect, dar n-a fost să fie până săptămâna trecută, când am primit două, ba chiar trei impulsuri majore. Este vorba de nişte limitări pe care ni le impunem singuri, involuntar, şi de puterea de a le depăşi.

Pe la 1830 scriitorul american Horace Greeley emitea celebra frază „Go west, young man, go west!“. Există destule controverse legate de locul şi momentul când a făcut asta şi, dintre toate variantele, cel mai mult îmi place cea susţinută de un politician, Grinnell, care susţine că el a fost „tânărul“ în cauză, iar Greeley l-a sfătuit: „Du-te în vest, tinere, în vest. Acolo este o lume sănătoasă, la mare distanţă de mulţimea de leneşi şi imbecili care ne înconjoară“.

Mulţi ani mai târziu am întâlnit ideea la Don Valentine, fondatorul fondului de investiţii Sequoia Capital, omul care a finanţat Apple, Atari, Oracle, Cisco, Electonic Arts, Google, YouTube şi multe alte companii - cred că, dacă el nu ar fi existat, lumea tehnologiei ar fi, astăzi, cu totul alta. 

Citiţi editorialul integral în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO