Opinii

Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Primăria Sectorului 1: pentru unii parfum, pentru alţii haos!

Dragoş Dragoteanu, Euroest Invest: Primăria Sectorului...

Autor: Dragoş Dragoteanu

11.01.2024, 18:49 364

Nu as fi scris acest articol daca nu as fi citit, chiar pe 02 ianuarie, postarea cu remarcabilele realizari din  2023 ale primarului sectorului 1 (https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/923659992458660?ref=embed_post ) Citeam si ma minunam cat de bine au fost gestionate problemele cetatenilor din cel mai bogat sector al capitalei. Si e scris mult si bine. Din pacate, ceea ce arata ca un manuscris pe contul de Facebook al distinsei doamne primar, nu prea are legatura cu realitatea din teren. ''Starea'' sectorului e zugravita in roz bombon, ca un ambalaj frumos. Paradoxal este ca, nu asta e marea problema.

Dupa parerea mea, niciodata dupa 1989 sectorul 1 nu a fost atat de neingrijit. Unele trotuare de pe strazile care sunt in administrarea sectorului 1, sunt "vai mama lor", murdare si deteriorate. Vorbesc de zona centrala, nu de periferie, unde sunt si strazi care nu sunt nici macar pietruite, daramite asfaltate sau cu trotuar. Daca ajungeti pe strazile perpendiculare pe Sisesti sau Straulesti va cruciti si va veţi simti ca intr-un sat uitat de lume. Totusi, suntem intr-o capitala europeana. E adevarat insa ca s-au reasfaltat recent, desi aratau bine, cateva strazi cu sens unic, intre Dorobanti, Aviatorilor si Kiseleff, unde stau bastanii. 

De pe sute de case si blocuri deteriorate din sectorul 1 stau sa cada bucati de acoperis, zidarie deteriorata de la balcoane, tencuiala de pe cladiri, etc. Imobile din strazi ca: Alex. I. Cuza, Dr. Felix, Grivitei, Buzesti si altele din Centru Vechi sunt pericol public. Ca locuitor al sectorului 1 in vara anului trecut am facut si eu o plangere la primarie, pe aceeasi tema: siguranta circularii in siguranta pe trotuare.  Dupa ce petitia mea a fost plimbata cateva luni de zile de la un serviciu la altul, ca nimeni nu stia cine este responsabil, abia in luna noiembrie am avut onoarea sa primesc un raspuns semnat chiar de Clotilde Marie Brigitte Armand.

Il reproduc partial mot a mot, ca sa folosesc si cuvinte frantuzesti: "Pana in prezent, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat 30% din totalul indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivelor de modernizare a infrastructurii rutiere propuse de Directia Investitii, iar bugetul propus de Directia Investii pentru anul 2023 pentru modernizarea retelei de infrastructura rutiera a fost amendat de catre consilierii Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, in sensul diminuarii sumei propuse cu aproximativ 90%. Din acest motiv este prematur sa avansam termene de executie si finalizare a lucrarilor''.

Lasand la o parte esenta mesajului si limba de lemn, cererea mea nu a fost solutionata si nu se intrevad sanse de rezolvare in urmatorii ani, avand in vedere ritmul de melc in care se iau decizii. Dar, macar m-am linistit. Nu doamna primar e de vina, ci consilierii locali. Totusi, logica imi spune ca ceva nu e in regula! Ceva miroase ... contradictoriu.

Atat de multele realizari ale primarului sectorului 1 se bat cap in cap cu zgarcenia  si piedicile puse de consilieri. Ori Clotilde Armand a intrat deja in campanie electorala si tot ce face e parfum, ori consilierii locali isi fac treaba eficient, votand proiecte care se realizeaza cu bani putini si cu care se lauda edilul de sector. Altfel, ceva nu e regula. Nu poti sa ai realizari marete ca primar, cu niste consilieri despre care spui ca te saboteaza.

Insa, dupa parerea mea, marea problema este ca in acte oficiale, in loc sa gaseasca solutii la cereri punctuale ale unor cetateni ca mine - care vor lucruri simple, primarul continua scandalul cu Consiliul Local. 

Prefer rezultate palpabile si vizibile, m-am saturat de scandal si minciuni. Faptul ca disputele dintre primar si consilierii locali ai sectorului 1 ajung si in actele oficiale chiar ma deranjeaza si ma pune pe ganduri. Pana la urma, nici nu ma intereseaza relatia dintre ei, atata timp cat concret nu se prea vede nimic nou in sector.

Pozele de mai jos sunt de la intersectia dintre strazile Buzesti si Grivitei, pe unde trec spre centrul orasului toti "musafirii" care vin in Bucuresti cu trenul si toate coloanele oficiale spre Cotroceni. Langa, avem investitii de zeci de milioane de euro ale firmelor private. Ar trebui ca doamna primar sa-i intrebe pe angajatii multinationalelor care lucreaza in aceste cladiri (de unde provine si dansa) a ce le miroase: a parfum sau a haos?

 

Dragos Dragoteanu este Certified International Property Specialist.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO