Opinii

De ce aş schimba tusea cu junghiul?

no title

Autor: Florin NEGRUŢIU

03.04.2012, 14:11 499

Cine nu votează nu contează, ieşi la vot, exercită-ţi dreptul fundamental, ai puterea să schimbi lucrurile. Am pe dracu'. Ca să schimb trebuie să am de unde alege. De ce aş schimba tusea cu junghiul?

Partidele fac nominalizări pentru Primăria Capitalei la mişto iar alegătorii ar trebui să fie responsabili şi să se ducă la vot. De când în relaţia ales-alegător doar ultimul trebuie să fie responsabil? Primul are nu doar dreptul, ci şi obligaţia să fie iresponsabil, mincinos, ticălos, prost sau penal de-a dreptul.

Ce dovadă mai bună a falimentului clasei politice din România când cele două blocuri politice, USL şi PDL, într-un dispreţ suveran faţă de poate cea mai importantă funcţie din administraţia ţării, nu sunt în stare să găsească printre sutele de mii de membri vreun candidat mai breaz decât doi gargaragii învederaţi, Sorin Oprescu şi Silviu Prigoană? ! Din lenea minţii, PSD şi PNL pur şi simplu nu s-au mai sinchisit să-şi caute un candidat propriu, bazându-se pe faptul că independentul Oprescu este, în fond, independentul lor. PDL, sub Elena Udrea, pur şi simplu atâta minte are.

PDL l-a scos pe Cristian Preda din partid la fel cum l-a băgat: ca pe un corp străin. Decizia de a-l da afară este una corectă: nu te apuci să susţii un alt candidat pentru că al tău nu corespunde pretenţiilor tale intelectuale. Dacă dorea să o facă, dl. Preda îşi dădea cinstit demisia, nu aştepta să fie dat afară. Oricum, PDL nu duce lipsă de intelectuali, ne-a asigurat dl. Boc. Poate acum, eliberat de constrângerile de partid, dl. Preda ne va spune dacă a trăit aceeaşi juisare spirituală ca dl. Baconschi stând tâmplă fierbinte lângă tâmpla intelectuală a Elenei Udrea sau dacă a avut un sentiment acut de ruşine. Citiţi editorialul integral al lui Florin Negruţiu pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO