Caută doar în titlu
Opinii

Astăzi la mall cumpăraţi şi o cafetiera De’Longhi, dacă aveţi nevoie, desigur

Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj

Românilor care se află astăzi la mall, construit unde altundeva decât în locul unei foste fabrici dărâmate, şi care îşi burduşesc coşul cu produse din import, pentru că nu mai producem aproape nimic în ţară, le-a scăpat probabil ştirea începutului de an: Italienii de la De’Longhi cumpără o fabrică în Bihor şi extind producţia în România”. Asta însemnând 500 de joburi noi, taxe şi impozite pentru şcolile şi spitalele din România şi, nu în ultimul rând, un punct marcant pentru reindustrializare.

Salutăm deschiderea de acum opt ani a fabricii De’Longhi din Cluj, notând: “Iată că pe lângă electrocasnicele fabricate la Găeşti, Braşov, Satu Mare, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice produse la Cluj. Este poate prilejul ca acum, la început de an, când ne planificăm obiectivele personale, să ne promitem să cumpărăm, atunci când avem alternative, lucruri fabricate în România - la fel cum fac nemţii, francezii, polonezii, care achiziţionează produse fabricate la ei, doar trei exemple europene notorii de consumatori-patrioţi”.

Suntem o ţară care a pus la pământ 7.000 de fabrici devenind astfel complet dependentă de importuri şi ai cărei guvernanţi iresponsabili sau incompetenţi continuă să ducă spre închidere alte industrii puternice, chimică, siderurgică, farmaceutică, apărându-se spunând că aşa cere UE. Ca şi consumatori, este momentul să înţelegem iţele economiei şi să ne punem lucrurile în ordine. Creşterea economică sustenabilă poate veni doar din industrializare, şi în cele din urmă din consumul şi exportul de produse fabricate în România. Aşadar, dacă vrem să punem umărul la creşterea României, fără să ne mai pese de circul politic de la televizor, este nevoie să cumpărăm lucruri fabricate la noi în ţară, asta însemnând poate şi o cafetiera De’Longhi, atunci când vom avea nevoie de o cafetieră.

Probabil că liderii noştri de la centru sau din regiuni vor înţelege că lumea industrială se va schimba după criza din China, şi vor şti să profite atrăgând investitori care vor vrea să plece de acolo. Uite un proiect regional, poate pentru Alianţa Vestului: să atragă un investitor care să construiască o fabrica de consumabile sanitare sau de vaccinuri.

 

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.