Retail

Un constructor al magazinelor Kaufland vine pe piaţă cu un nou concept: Family Center

Autor: Cristina Stoian

02.11.2010, 18:18 46

Parcurile de retailsunt construite în vecinătatea magazinelor Kaufland, chiriaşii,printre care Deichmann, Takko, Altex sau DM Drogerie Markt,preluând deja spaţii independente pe o suprafaţă totală deaproximativ 13.700 de metri pătraţi.

"Vom deschide în două din cele trei proiecte,în Botoşani şi Giurgiu, continuând extinderea la nivellocal.

Am ales aceste oraşe pentru că existăavantajul lipsei de concurenţă din zonă", a declarat pentru ZFCosmin Ulmean, managing director al Takko România, care nu facepublică investiţia în cele două magazine cu suprafeţe de 500 demetri pătraţi, respective 550 de metripătraţi.

Centrele comerciale Family Center au opolitică de discount, motiv pentru care au atras retaileri, celpuţin pe partea de fashion, care practică preţuri foartescăzute.

Germanii de la Deichmann au ales toate celetrei parcuri comerciale pentru extindere, magazinele avândsuprafeţe de circa 500 mp fiecare. Investiţia într-un magazinDeichmann ajunge la circa 350.000 de euro, potrivit estimărilor ZF,la un cost de 750 de euro pe metru pătrat.

Profilul de discount al Deichmann a permis dealtfel companiei să intre în topul celor mai activi jucători peaceastă piaţă în ceea ce priveşte numărul deschiderilor, alături deretaileri internaţionali puternici ca Inditex, care şi-a planificat19 magazine anul acesta, New Yorker cu 5-6 noi unităţi sau C&Acu cinci magazine.

Pentru finalul anului, retailerul, care anultrecut a avut afaceri de 15,2 mil.euro, şi-a propus să ajungă la 36de unităţi.

Companiile care dezvoltă parcurile de retailFamily Center, cu suprafeţe închiriabile cuprinse între 3.300 şi6.000, au planificate investiţii de 10-25 de milioane de euro anualpentru aceste proiecte.

Cine suntacţionarii

Compania Oasis Consulting este deţinută deKlaus Reisenauer şi Kurt Wagner, de origine română, iar cei doi audezvoltat mai multe spaţii pentruKaufland.

Pe de altă parte Real 4 You a dezvoltatreţeaua de magazine Minimax preluată anul acesta de DinuPatriciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO