Economic

Bazarul din Rahova al lui Gică Popescu va aduce 150.000 de euro pe lună din chirii

Autor: Mirabela Tiron

25.10.2010, 17:46 17

Fostulfotbalist Gică Popescu, 43 de ani, care a investit alături de doiparteneri 10 milioane de euro într-un centru comercial de tip bazarîn apropiere de piaţa Rahova, i-a convins pe cei de la companiaproducătoare de lenjerie intimă Jolidon, dar şi pe cei de laPolisano, care operează farmaciile Reţeta, să vină în bazarulDoldora, unde chiria pe un stand de 6,3 metri pătraţi este de 190de euro.

"Aproape 90%din suprafaţa bazarului a fost închiriată. La sfârşitul luniioctombrie chiriaşii vor veni să îşi aranjeze standurile în bazarulDoldora", a declarat Marius Valentin Roateş, unul dintre cei treiacţionari ai companiei Doldora Capital, ce dezvoltă complexulcomercial. Gică Popescu controlează 25% din firma Doldora Capital,în timp ce Marius Valentin Roateş şi George Şaguna au fiecare unpachet de acţiuni de 37,5%. Doldora Bazar, situat pe fostul terende pe Calea Rahovei al fabricii de vopsea Fabryo Corporation, estedezvoltat pe o suprafaţă totală de 12.000 metri pătraţi, dupămodelul centrelor comerciale IDM, Sir sau Dragonul Roşu.

Bazarul, cu osuprafaţă închiriabilă de 7500 mp, este închiriat în proporţie de90%, după cum spun administratorii, unor companii precum Murfatlar,Botinelli, Jolidon sau Polisano. Preţul unui stand (de 6,3 metripătraţi) este de 190 euro pe lună, potrivit informaţiiloroficialilor companiei Doldora Capital.

Cine suntchiriaşii

"Am semnat contracte pentru standurile cusuprafeţe între 17 şi 25 metri pătraţi cu producătorul de lenjerieintimă Jolidon, producătorul de vinuri Murfatlar, retailerul şidistribuitorul de încălţăminte Botinelli, cofetăriile Piticot, LotoProno, Casa Panciu, cu Polisano pentru o farmacie Reţeta şi cualţii", a declarat Marius Valentin Roateş.

Roateş, 41 deani, este unul dintre cei trei acţionari ai companiei DoldoraCapital, ce dezvoltă centrul comercial din piaţa Rahovei, în carechiriile sunt comparabile cu cele practicate într-un mall de micidimensiuni din Bucureşti precum City Mall sau LibertyCenter.

Gică Popescu,ale cărui câştiguri din fotbal au fost estimate între 10 şi 20 demilioane de dolari, a dezvoltat acest proiect în parteneriat cualţi doi români, Marius Valentin Roateş (41 de ani) şi GeorgeŞaguna (38 de ani), ce deţin fiecare un pachet de 37,5% din acţiunila compania Doldora Capital, ce va dezvolta centrul comercial, întimp ce fostul fotbalist controlează 25% dinfirmă.

Bazarul se aflăpe fostul teren de pe Calea Rahovei al fabricii de vopsea FabryoCorporation.

Conceptul debazar

Conceptul care stă la baza acestui centrucomercial este asemănător cu cel folosit de IDM, SIR sau DragonulRoşu, diferenţa constând în faptul că vor exista atât magazine dehaine, cât şi magazine cu produse alimentare, dar şi un spaţiupentru mai multe tarabe.

Piaţa Rahovaeste lipsită de centre comerciale precum IDM sau Sir, care se aflăîn vestul Capitalei. "În această zonă nu există niciun centrucomercial similar cu cel pe care îl deschidem noi, de aceea nu ne-afost greu să atragem chiriaşi. Am investit câteva zeci de mii deeuro în promovare, după care micii producători ne-au contactatpentru a semna un contract. Nici negocierile cu companiile mai marinu au durat mai mult de câteva zile", a declarat Marius Roateş. Celmai mare stand din Doldora Bazar, cu o suprafaţă de 100 de metripătraţi, va fi ocupat de un restaurant. În centrul comercial vormai fi prezenţi şi producătorul de carne de pasăre Agrisol,producătorul de mezeluri Marisan şi farmaciileColţea.

Roateş susţine că deja a recrutatpentru Doldora Bazar un director general cu o experienţă de 15 aniîntr-un domeniu similar. "În total vom avea şase angajaţi. Pentru amenţine costuri mici vom externaliza serviciile de pază şi decurăţenie, practic noi ne vom ocupa doar de administrare", a spusRoateş, care nu a precizat numele directorului.

Despre DoldoraBazar

DoldoraBazar, ce are o suprafaţă construită de 7.500 metri pătraţi şipoate primi aproape 1 milion de clienţi, a fost gândit ca un spaţiucare să permită prezenţa a 100 de magazine perimetrale şi a 325 destanduri centrale (box-uri). Complexul, a cărui construcţie aînceput în mai anul acesta, va fi deschis la sfârşitul luniioctombrie pentru chiriaşi, deşi iniţial data anunţată era între 15septembrie şi 1 octombrie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO