Media & Advertising

VIDEO ZF Live. Carla-Maria Teaha, directorul executiv al Undercloud: Festivalul are un buget de 200.000 euro. Oamenii se întorc la teatru. Teatrul reînvie

Undercloud, primul festival de teatru inde­pen­dent din România, aflat la ediţia a zecea, va înce­pe mâine şi va dura zece zile, timp în care se vor organiza între trei şi cinci spectacole în fiecare sea­ră, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Carla- Maria Teaha, directorul executiv al Undercloud. 

Bugetul din acest an aproape s-a dublat faţă de anul trecut şi a ajuns la 200.000 de euro. 

„Anul acesta festivalul se ţine cu ajutorul Primăriei Bucureşti şi Arcub. De asemenea, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi-a arătat ajutorul în organizarea festivalului“, a spus Carla-Maria Teaha. 

Undercloud este un festival de teatru independent iniţiat de regi­zoa­rea şi scriitoarea Chris Simion-Mer­curian în 2008. Aceasta a avut dorinţa de a nu opri stagiunea în timpul verii şi de a crea un loc unde actorii să joace şi să-şi expună spectacolele. „Am pornit din nevoia de a nu opri stagiunea pes­te vară şi de a ne strânge într-un singur loc. Înainte de 2008 au existat iniţiative similare în alte oraşe, dar nu au rezistat. Îţi trebuie nebunie şi  altruism să dezvolţi teatrul independent. În altă ordine de idei, cred în competiţie, cred că e  necesar să vezi ce fac colegii tai“, mărturiseşte Chris Simion-Mercurian într-o prezentare a festivalului Undercloud.

De altfel, majoritatea artiştilor, când vorbesc despre Undercloud, amintesc despre rolul său de a-i strânge împreună. Aceştia spun despre festival că este „un catalizator pentru artiştii care vor să facă lucruri“.

O parte dintre spectacolele de anul acesta ale Undercloud vor avea loc la Arcub-Gabroveni din Cen­trul Vechi. „Cu ajutorul Arcub şi al Primăriei Capi­talei am reuşit să activăm şase spaţii din tot ha­nul Gabroveni. Când spun că am activat înseamnă că am pregătit spaţiile de de la zero pentru acest spectacol. Chiar în acest moment se întâmplă această acţiune, se montează schele, scene, lumini, scaune“, a mai spus Carla-Maria Teaha. 

Vârsta medie a celor care participă la Under­cloud este undeva la 30-40 de ani, deşi imaginea spectacolului este una „tânără“. „Publicul este acelaşi şi este foarte exigent şi selectiv. Au venit oameni cu liste, cu spectacole selectate.“

Pentru prima dată la eveniment vor participa şi artişti din afara ţării. Un exemplu este al trupei MASH, o formaţie de teatru-dans din Israel pentru al cărei spectacol biletele au fost vândute deja. „Am încercat să îmbinăm spectacolele, cu toate că imaginea festivalului este una fresh, destinată tinerilor, am adus şi show-uri pentru mai multe vârste, cum ar fi spectacolele de teatru-dans, acestea prind foarte bine la orice vârstă.“ 

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.