Media & Advertising

Tom Glocer, omul de la cârma Thomson Reuters, cel mai important furnizor de ştiri din lume, părăseşte compania

Tom Glocer, omul de la cârma Thomson Reuters, cel mai important furnizor de ştiri din lume, părăseşte compania

Autor: Ana Obretin

02.12.2011, 12:43 319

Thomson Reuters, unul dintre cele mai mari grupuri media ce furnizează informaţii financiare, a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, că Tom Glocer va fi înlocuit în funcţia de Corporation Chief Executive Officer (CEO) de James Smith, Chief Operating Officer (COO), de la 1 ianuarie 2012.

Glocer, în vârstă de 52 de ani, care a coordonat achiziţia grupului britanic Reuters de către compania canadiană Thomson în 2008, va ieşi la pensie, urmând să renunţe şi la funcţia de membru al consiliului de administraţie.

Înlocuirea din funcţie a lui Glocer face parte dintr-un plan de reorganizare care va fi pus în aplicare tot de la 1 ianuarie.

"Ne vom aminti de Tom (Glocer) ca de omul care a contribuit la redresarea Reuters în urmă cu 10 ani, a contribuit la dezvoltarea companiei şi a coordonat vânzarea ei pentru a forma Thomson Reuters", a subliniat preşedintele consiliului de administraţie, David Thomson, într-un comunicat.

Glocer, care a condus grupul canadiano-britanic de la fuziunea din 2008, a fost ultimul membru al fostului grup britanic cu o funcţie de conducere.

"Jim Smith este un lider cu mare talent, cu care am lucrat în strânsă colaborare de patru ani, el este pregătit să conducă Thomson Reuters", a spus, la rândul său, Glocer.

Smith, fost jurnalist, s-a angajat în grupul Thomson în 1987. El a fost numit COO al grupului Thomson Reuters în urmă cu doar câteva săptămâni.

Thomson Corp. a achiziţionat Reuters în aprilie 2008, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 17 miliarde de dolari.

Thomson Reuters este principala sursă de informaţii pentru companii şi profesionişti din întreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe şi contabilitate, ştiinţă, sănătate şi pieţe media. Compania are sediul la New York şi filiale la Londra şi Eagan (Minnesota). Thomson Reuters are peste 50.000 de angajaţi în 93 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO