Media & Advertising

S-a decis soarta Le Nouvel Economiste

08.04.2005, 00:42 17

Omul de afaceri Claude Perdriel a anuntat oficial intentia de a cumpara publicatia franceza Le Nouvel Economiste, relateaza Le Figaro. Perdriel detine Nouvel Observateur si Challenges, scopul achizitiei fiind fuziunea publicatiei cu Challenges.

Grupul condus de Claude Perdriel urmareste sa profite de notorietatea marcii "Nouvel Economiste" si sa schimbe numele "Challenges" cu cel al concurentului sau actual. Daca tranzactia va fi finalizata, aceasta schimbare va avea loc in luna septembrie. De asemenea, fostul Challenges va deveni, in acest caz, saptamanal. Oferta grupului Nouvel Observateur este de un milion de euro. Mai exista insa discutii cu privire la preluarea datoriilor ziarului, care se ridica la aproximativ 2 milioane de euro.

Situatia financiara a ziarului Nouvel Economiste a inceput sa se redreseze. Profitul operational a avut o oscilatie dramatica, ajungand la 247.000 de euro in 2004, de la 3,2 milioane euro in 2003. Astazi, el a depasit din nou pragul de 3 milioane de euro.

Directorul Nouvel Observateur spera totodata ca fuziunea sa rezolve problemele economice ale Challenges, care a inregistrat pierderi de 2 milioane de euro in 2004.

Totusi, lui Claude Perdriel ii revine o sarcina foarte grea din moment ce redactia Nouvel Observateur, si in special redactorii acestuia, sunt extrem de reticenti ideii de fuziune propuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO