Media & Advertising

Restructurari la sange in media americana

23.09.2005, 15:42 8

Oficialii New York Times au anuntat in cursul zilei de ieri ca vor renunta la 500 de locuri de munca, dintre acestea 45 apartinand redactiei The Times, iar 35 din cadrul The Boston Globe, precizeaza publicatia americana.

Anuntul apare chiar in aceeasi zi in care grupul de presa Knight Ridder declara ca va disponibiliza 100 de redactori din Philadelphia: 75 de membri ai redactiei The Philadelphia Inquirer si 25 de angajati ai Philadelphia Daily News.

Aceste doua strategii de restructurare din cadrul a doua dintre cele mai mari grupuri de presa din Statele Unite reflecta o imagine de nesiguranta pentru publicatii generata de reorientarea cititorilor si a advertiserilor spre alte segmente media.

Aceasta pierdere va reprezenta aproximativ 4 procente din totalul fortei de munca, care era de 12.300 de angajati la finele anului 2004. Astfel, compania se confrunta cu cea mai insemnata reducere a a locurilor de munca din anul 2001 cand explozia tehnologiei a determinat scaderea cu 9% a posturilor.

Conform declaratiilor oficiale, jumatate din cele 500 de locuri de munca eliminate vor fi din randul grupului New York Times Media, ce include cunoscutele publicatii Times si International Herald Tribune, iar 90 dintre ele apartin televiziunilor si cotidienelor locale.

Pe langa orientarea consumatorilor de media spre alte segmente (indeosebi cel online), o alta cauza a acestui fenomen este reprezentata de perspectiva financiara a companiei. In acest sens, reprezentantii New York Times se asteapta la castiguri mult mai mici decat cele anuntate de analisti pentru semestrul al doilea al 2005 .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO