Media & Advertising

"Rango", Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie

 "Rango" de Gore Verbinski a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie

Autor: Laura Mitran

27.02.2012, 09:37 152

"Rango", de Gore Verbinski, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

Animaţia, în care personajele principale sunt interpretate de Johnny Depp şi Isla Fisher, a mai câştigat în acest sezon mai multe trofee Annie, dar şi din partea Visual Effects Society. Peste ocean, "Rango" a fost recompensat premiul BAFTA pentru animaţie.

La categoria cel mai bun lungmetraj de animaţie au mai fost nominalizate producţiile "A Cat in Paris", de Alain Gagnol şi Jean-Loup Felicioli, "Chico & Rita", de Fernando Trueba şi Javier Mariscal, "Kung Fu Panda 2", de Jennifer Yuh Nelson, "Puss in Boots", de Chris Miller.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru lungmetraj de animaţie a revenit filmului "Povestea Jucăriilor 3/ Toy Story 3".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO