Media & Advertising

Pro TV Internaţional la 12 ani. Ce urmează?

Pro TV Internaţional la 12 ani. Ce urmează?

Autor: Ana Raduta

29.04.2012, 18:16 116

În urmă cu 12 ani, Pro TV lansa un post care se adresa românilor stabiliţi în străinătate. A avut încă de la început succesul bănuit, iar de atunci Pro TV Internaţional s-a extins în fiecare an.

În 2000, când fenomenul migraţiei românilor în străinătate începea să se contureze, Pro TV a decis că este momentul potrivit să se extindă şi în afara graniţelor, printr-un post gândit special pentru românii care trăiau şi munceau temporar sau definitiv în afara României. "A fost o decizie de suflet, mai apoi de business, dorind să le dăm acces românilor care plecau din ţară la programele lor preferate. Canalul a devenit un business în primul rând pentru distribuitorii locali din ţările cu comunităţi mari de români, distribuitori prin care ei pot viziona Pro TV Internaţional", spune Doina Gradea, directorul executiv al Pro TV Internaţional.

Pro TV Internaţional emite în străinătate prin distribuitori locali, prin toate formele de distribuţie posibile - cablu digital, DTH, IPTV, pay per view, IPTV sau videostreaming. Pentru că este un post cu emisie internaţională, audienţa nu se măsoară prin metodele clasice, singurele date care vorbesc despre "succesul" la public fiind numărul de abonaţi. "De câte ori ne întâlnim cu diverşi parteneri sau clienţi şi le vorbim prima dată despre Pro TV Internaţional, rămân uimiţi că nu au ştiut până acum toate aceste date: numărul mare de români care locuiesc peste hotare - peste cinci milioane, nivelul mediu al veniturilor acestui public - mult peste veniturile românilor din ţară, concentrarea lor în comunităţi extrem de puternice", precizează Gradea. În plus, de câţiva ani, românii de peste hotare sunt o prioritate pentru investitorii în publicitate din ţările în care trăiesc, dar şi pentru cei de aici.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO