Media & Advertising

Liberty Media devine al doilea actionar News Corp

23.01.2004, 00:00 7





Intr-o manevra care a surprins analistii media si investitorii, Liberty Media a anuntat saptamana aceasta ca si-a marit numarul de drepturi de vot detinute la News Corporation la 9,1%, devenind al doilea actionar ca putere de decizie, dupa magnatul Rupert Murdoch, care detine 30% din voturi.



Liberty Media este controlata de omul de afaceri John C. Malone si a declarat intr-o declaratie financiara depusa recent la SEC (organismul de reglementare a pietelor de capital americane) ca a vandut o parte din actiunile fara drept de vot pe care le detinea in schimbul unora cu drept de vot, tranzactie despre care News Corp nu a stiut nimic, conform unui purtator de cuvant al companiei. Analistii cred ca manevra seamana cu o tranzactie ostila, deoarece Liberty Media detine 17% din totalul actiunilor, fiind al doilea actionar dupa Murdoch si ca volumul pachetului detinut, si ca numar al drepturilor de vot (9,1%).



Situatia creata da nastere la o multime de speculatii deoarece nu se cunosc intentiile lui Malone, si nici modul in care a reusit sa pastreze secretul asupra unei tranzactii de o asemenea amploare, pana dupa finalizare. De asemenea, intentia sa de a preschimba actiuni fara drept de vot in actiuni cu drept de vot contrazice modul obisnuit de operare al lui Malone, care pana acum nu s-a aratat interesat de un rol activ la companiile in care investeste.
andreea.melinte@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO