Media & Advertising

Garry Kasparov revine în România pe 17 mai pentru evenimentul de tehnologie Tech Talks organizat de Universitatea Politehnica Timişoara

Garry Kasparov revine în România pe 17 mai pentru...
22.03.2024, 15:29 512

Garry Kasparov, multiplu campion mondial la şah, va fi prezent la Timişoara, pe 17 mai, pentru a participa în cadrul evenimentului Tech Talks organizat de Universitatea Politehnica Timişoara.

El va analiza impactul progreselor din domeniul AI asupra vieţii şi libertăţilor fundamentale ale omului şi va sublinia un cadru etic în dezvoltarea şi utilizarea acesteia.

“Evenimentul Tech Talks by UPT de anul acesta îşi propune să exploreze impactul inteligenţei artificiale asupra societăţii şi modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăţi vieţile oamenilor”, spun reprezentanţii UPT.

Potrivit acestora, alături de Garry Kasparov, experţi de top din industria AI, lideri de opinie şi pionieri în domeniu vor urca pe scenă, aducând cu ei expertiză şi perspective valoroase:

Andras Ferenczi (AI Banking) – Absolvent UPT şi expert în inteligenţă artificială cu o vastă experienţă în domeniul bancar, va discuta despre impactul AI asupra sectorului bancar şi modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăţi serviciile şi experienţa clienţilor.

Andreas Ekstrom (The Google Code) – Expert în tehnologia Google, va aduce o perspectivă unică asupra modului în care AI influenţează dezvoltarea de software şi codificarea, precum şi implicarea acesteia în procesul de inovare tehnologică.

Elias Bareinboim (Causal AI) – Profesor la Universitatea Columbia şi director al Laboratorului de Inteligenţă Artificială Cauzală, va evidenţia importanţa înţelegerii relaţiilor cauzale în dezvoltarea şi implementarea sistemelor AI, cu accent pe impactul acestora asupra societăţii.

George Roth (AI Automation) – AI Technology Evangelist la UiPath, lider global în automatizarea proceselor de afaceri (RPA) şi AI, va vorbi despre cum tehnologia AI poate fi utilizată pentru a automatiza procesele de afaceri şi pentru a eficientiza operaţiunile.

Corina Apachite (AI Automotive) – Un om de bază în iniţiativele de inteligenţă artificială ale Continental AG, unde este implicată în integrarea AI în tehnologiile auto, va discuta despre progresele şi provocările utilizării AI în industria auto şi impactul acesteia asupra mobilităţii viitoare.

Mihai Drăghici (Start-UP Mentorship) – CEO PayByFace, o companie specializată în soluţii de plată biometrice securizate, bazate pe AI, va oferi o perspectivă asupra modului în care AI poate fi utilizată pentru a inova în sectorul de start-up-uri şi pentru a susţine dezvoltarea de afaceri inovatoare.

Cornel Amariei (AI Start-UP) – CEO şi cofondator al DotLumen, o companie care dezvoltă soluţii tehnologice accesibile bazate pe AI pentru persoanele cu deficienţe de vedere, va evidenţia modul în care AI poate fi utilizată pentru a aduce soluţii inovatoare şi accesibile în domenii esenţiale.

A treia ediţie a conferinţei organizată de Universitatea Politehnica Timişoara, componenta edutainment a Flight Festival, susţinută de Linde, BCR, Nokia, Flex, Continental, BRD, Newpharma Development, Draxlmaier, Atos, Opswat, Huf şi ING, va oferi participanţilor şansa de a interacţiona cu experţi de top din domeniul inteligenţei artificiale.

Ziarul Financiar este partener media.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO