Media & Advertising

CTP: Taxarea informaţiilor pe internet, greu de realizat din lipsa consensului între publisheri

Taxarea informaţiilor pe internet, greu de realizat din lipsa consensului între publisheri
28.04.2011, 19:09 67

Indira Crasnea, preşedinte CRP, şi CT Popescu, senior editorgandul.info, au declarat joi, la seminarul din cadrul proiectului"Jurnalism cetăţenesc, şansa pentru ocupare - JETOP" (ID 75858), cătaxarea informaţiilor pe net este dificil de realizat, întrucât nuexistă un consens între publisheri, informează Mediafax.

Cristian Tudor Popescu a spus în cadrul seminarului că ziarul pehârtie - cotidianul dispare, iar produsul pe internet este diferitfundamental de "confortul" pe care îl avea jurnalistul care scriela o publicaţie pe hârtie.

"Mă refer la cotidian, nu la săptămânalele, de pildă, de ştiri.Publicaţiile de nişă o să mai reziste suficient pe hârtie, darcotidianul generalist nu are niciun viitor, este o chestiune de ani(...) Jurnalismul se mută în momentul acesta din televiziune penet. Televiziunii o să-i rămână divertismentul, filmele, transmisiisportive. Sunt diferite (...) Nu este o simplă trecere de la printpe net. Sunt altele reflexele, altele regulile. Trebuie să scriialtfel pe net, trebuie să dai alte titluri pe net, ca să faciaccesări. Nu mai lucrezi cu un obiect numit textul tău, se produceun hipertext pe net. Editorialul sau reportajul tău sau ancheta tape care ai produs-o pe net sunt înconjurate de comentarii. Acelecomentarii postate pe forum alcătuiesc un hiper-obiect, caretrebuie privit în totalitatea lui", a spus Cristian TudorPopescu.

El a precizat că parametrul fundamental al jurnalismului peinternet este viteza.

"La presa tipărită discutam în termeni de ore, dacă nu zile. Înclipa de faţă, trebuie să ai comentariul înainte cu cinci secundede se produce evenimentul, pentru că asta este concurenţa (...)Oricând poate un blog obscur, un site cvasinecunoscut poate săofere o ştire în premieră", a mai spus Popescu. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO