Media & Advertising

Ce puteţi citi în această săptămână în revista Business Magazin: „Consultantul“

Ce puteţi citi în această săptămână în revista...

Autor: Ioana Matei

03.09.2018, 00:03 98

„Consultantul“ este materialul de copertă pe care Business MAGAZIN vi-l prezintă în ediţia curentă a revistei. Articolul descrie povestea lui Andrei Caramitru, care, la 42 de ani, este poate cel mai cunoscut consultant român din mediul de business european. A lucrat 16 ani pentru McKinsey şi doi ani pentru Boston Consulting Group, două dintre cele mai influente firme de consultanţă în management strategic din lume. A renunţat la viaţa de consultant de un an şi, din vara aceasta, a intrat în antreprenoriat, într-un domeniu complet diferit de ceea ce a făcut până acum: comerţul online cu servicii.  Cel mai mare dintre cei trei fii ai actorului Ion Caramitru şi Micaela Caracaş, spune că a ales să studieze businessul pentru că, asemenea multora din generaţia lui, nu ştia către ce să se îndrepte după terminarea liceului.  Care au fost paşii pe care i-a făcut până la înfiinţarea recentă a propriei firme, IT Kesel Run Ventures?

Nu mulţi dintre angajaţi sunt cei care, în contextul actual al pieţei muncii, reuşesc să obţină o creştere semnificativă a salariului. De ce? Pentru că angajatorii sunt „limitaţi“ de grilele de salarii atunci când trebuie să decidă o astfel de majorare şi pentru că oricum „nimeni nu este de neînlocuit“. Care sunt regulile de aur pentru obţinerea unui salariu mai mare în aceste condiţii veţi putea citi în noul număr al Business MAGAZIN.

Berezka Stores, o afacere de retail care a luat naştere în oraşul Varna din Bulgaria, la iniţiativa unei familii ruse, bifează creşteri şi pe plan local: după patru ani de funcţionare în Capitală, magazinele Berezka se îndreaptă spre afaceri de 3 milioane de euro. Care sunt planurile slavilor în continuare?

Economia mondială este dependentă de GPS, o tehnologie la care are acces oricine, de la simpli utilizatori de telefoane sau alte gadgeturi mobile la complicatele sisteme de trading de mare frecvenţă. Unii depind de GPS pentru aflarea poziţiei, alţii pentru sincronizare cu foarte mare precizie. Care sunt pericolele pe care le aduce răspândirea acestei tehnologii şi cum şi-au propus marile puteri ale lumii să le combată? 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO