Media & Advertising

Absente notabile la Ad''Or 2005

20.05.2005, 12:05 15

La editia de anul acesta a festivalului de publicitate Ad''Or s-au inscris in competitie 24 de agentii si peste 350 de lucrari. Dintre cele 24 de agentii inscrise in festival, 16 sunt membre RAAA si opt non-membre.

Agentiile inscrise la aceasta editie a festivalului sunt: ADDV EURO RSCG, Brands & Bears Publicitate, BV McCann Erickson Advertising, DDB, GMP Advertising, Graffiti BBDO, Grey Worldwide Romania, ICON Advertising, IMAGER the Image Creator, iMagic, Leo Burnett & Target, Ogilvy&Mather Advertising, Propaganda, Proximity Bucharest, Publicis, Red Cell Advertising, Saatchi&Saatchi, Scala Thompson Publicitate, SM Art Advertising, Spotlight, Totem Communication, United Communication, Violet Advertising si Y&R/Team Advertising.

Dintre lucrarile inscrise, cele mai multe vor concura in cadrul sectiunii "Campania anului", trofeu pentru care se lupta anul acesta Graffiti BBDO, Ogilvy&Mather Advertising, Violet Advertising si Y&R/Team Advertising cu cate o inscriere, GMP Advertising cu doua, Saatchi&Saatchi cu trei, Leo Burnett&Target cu patru lucrari si BV McCann Erickson Advertising cu sapte.

Agentiile NextCap, Gavrila&Asociatii, Cohn&Jansen si Headvertising nu participa la aceasta editie a Ad''Or, conform unui comunicat care prezinta punctul de vedere comun al celor patru agentii. Agentiile mentionate, membre ale RAAA, vor astfel sa atraga atentia inca o data asupra starii acestei competitii, care, in opinia lor, nu isi mai indeplineste de mult menirea initiala.

Nici agentia Lowe nu participa la aceasta editie a festivalului de publicitate pentru a nu fi suspectata de realizarea unor lucrari pe ultima suta de metri, special pentru Ad''Or, a declarat Daniel Gavrila, Managing Director Lowe.

Avand in vedere experienta anilor trecuti si posibile contestatii referitoare la legitimitatea inscrierii unor lucrari, Comitetul de organizare a decis afisarea publica a lucrarilor inscrise pe site-ul oficial al festivalului, www. ador.ro, facilitand si exprimarea online a opiniilor vizitatorilor.

Aflat la a cincea editie, Festivalul de Publicitate Ad''Or va avea loc intre 24 si 27 mai la World Trade Center Bucuresti. Castigatorii vor fi anuntati in data de 28 mai.

Festivalul acopera toate formele de publicitate, de la spoturi TV si radio pana la printuri si direct mailing. Scopul festivalului este recunoasterea excelentei si a creativitatii in publicitatea romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO