Info

Studiu: Cercetătorii au descoperit că în corpul uman există depozite de substanţe toxice precum mercurul, arsenicul sau plumbul

Studiu: Cercetătorii au descoperit că în corpul uman...

Autor: Octavian Calei

15.08.2013, 19:04 1018

„Spune-mi ce tipuri de toxine ai în corp şi îţi voi spune cât valorezi”, ar putea fi noul motto al doctorilor de pretutindeni. O descoperire care i-a surprins chiar şi pe cercetători, a arătat că atât în organismul bogaţilor cât şi în cel al consumatorilor modeşti se găsesc resturi de substanţe toxine precum mercurul, arsernicul, plumbul, cadmiul şi bisfenol A, care ar putea fi o cauză a infertilităţii, scrie Quartz.

În timp ce orice organism uman acumulează toxine în timpul vieţii, anumite tipuri de substanţe chimice pot fi găsite în corpul celor mai bogaţi şi altele la cei mai săraci.

Americanii care îşi permit să consume sushi şi alte surse „marine” de proteină au acumulat o cantitate mai mare de metale grele, arată descoperirile cercetătorilor de la Universitatea Exeter. Faţă de oamenii săraci, consumatorii bogaţi aveau în corp nivele ridicate de mercur, arsenic, cesiu şi taliu provenite de la peşte şi crustacee.

De asemenea, cei înstăriţi aveau nivele mai mari de benzofenonă-3 în corp, un ingredient activ din majoritatea cremelor de protecţie solară. Substanţa este investigată de către UE fiind suspectată de favorizarea cancerului pielii.

Americanii cu un nivel de trai mai scăzut aveau în corp toxine asociate cu fumul de ţigară – plumb şi cadmiu. În organismele celor mai săraci s-au găsit şi nivele ridicate de Bisfenol-A, o substanţă folosită la conserve şi alte ambalaje pentru mâncare şi care este interzisă în UE, Malaezia, Africa de Sud, China şi în SUA.

Studiile anterioare au arătat că americanii înstăriţi tind să consume fructe şi vegetale şi mai puţin produse bogate în calorii. Însă cei care urcă pe scara socială nu fac altceva decât să schimbe un set de toxine cu altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO