Info

Rawlplug România - 10 ani de inovaţie şi excelenţă în industria construcţiilor din România

Advertorial

Autor: Publicitate

27.09.2023, 10:58 276

Rawlplug România sărbătoreşte un deceniu de prezenţă constantă şi contribuţii semnificative în industria construcţiilor din România, consolidându-şi statutul de reprezentant oficial şi importator unic al renumitului brand internaţional Rawlplug. Aduce, astfel, în prim plan, două evenimente marcante, care demonstrează angajamentul său faţă de excelenţă şi dezvoltarea continuă în domeniu: înfiinţarea Rawlplug Academy şi inaugurarea sediului său ultramodern situat în Stefăneştii de Jos, în incinta VGP Park Bucureşti (Nord). Noua locaţie, impresionantă, se întinde pe o suprafaţă de 5.050 de metri pătraţi şi oferă un mediu de lucru confortabil şi inspiraţional.

Rawlplug România a devenit un nume de referinţă pe piaţa construcţiilor începând din 2013, dezvoltându-se într-un furnizor de referinţă al soluţiilor de fixare pentru industria construcţiilor. La nivel global, Rawlplug a fost un pionier în evoluţia sistemelor de fixare, dezvoltând, în urmă cu peste un secol, primul diblu, prima ancoră mecanică şi primul rotopercutor mecanic.

Aceste inovaţii de referinţă au fost rapid adoptate în diverse aplicaţii din industria construcţiilor, marcând naşterea brandului Rawlplug, înregistrat oficial în 1912. Prin dezvoltarea, de-a lungul timpului, a brandului Rawlplug, a început o nouă eră în domeniul elementelor de fixare la nivel internaţional, axată, nu doar pe producţie şi distribuţie, ci şi pe furnizarea de consultanţă tehnică specializată.

Rawlplug în România

În ultimii 10 ani de activitate în România, Rawlplug România a realizat o cifră de afaceri de peste 8 milioane de euro, contând pe o echipă dedicată de 63 de specialişti şi servind peste 1.500 de clienţi activi, inclusiv dezvoltatori şi constructori de prestigiu. Portofoliul cuprinde aproximativ 30.000 de produse şi sisteme certificate la nivel european, divizat în 13 categorii, inclusiv ancore chimice şi mecanice, elemente de fixare pentru cadre, soluţii de fixare pentru izolaţie, materiale pentru acoperişuri plate, spume, materiale de etanşare, utilizate în proiecte de construcţii civile, industriale şi de infrastructură rutieră.

În plus, pe lângă renumitul brand Rawlplug, compania se mândreşte şi cu brandul Koelner, cunoscut pentru produsele sale dedicate fixării sistemelor termoizolante ale faţadelor.

Factorul diferenţiator cu care compania vine în sprijinul clienţilor săi îl reprezintă gama variată de servicii de consultanţă, proiectare, instruire şi software-uri specializate, precum BIM, EasyFix Design, Rawlplug Volume Calculator şi Service RawlTools, dezvoltate pentru a satisface cele mai exigente cerinţe venite din partea inginerilor, proiectanţilor, arhitecţilor şi constructorilor.

Rawlplug Academy

Rawlplug acordă o atenţie deosebită înţelegerii tehnice a produselor şi sistemelor, promovând, în acelaşi timp, punerea în operă, în mod corect, a acestora. Cu o investiţie de aproximativ 70.000 de euro, compania a înfiinţat centrul Rawlplug Academy, un hub de formare specializat, conceput pentru a oferi cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul sistemelor de fixare.

Inaugurarea academiei a fost un eveniment notabil, la care au participat board-ul internaţional al companiei, angajaţi şi colaboratori. Această iniţiativă marchează o nouă etapă în evoluţia brandului în piaţa românească, oferind clienţilor actuali şi viitori posibilitatea de a învăţa corect utilizarea fiecărui produs din portofoliul Rawlplug, fără costuri suplimentare.

Cursurile academiei sunt concepute pentru montatori, proiectanţi, ingineri, arhitecţi şi, nu în ultimul rând, pentru comunitatea academică, inclusiv studenţi şi profesori. Workshop-urile şi sesiunile de pregătire sunt coordonate de traineri certificaţi ai companiei, cu o vastă experienţă în industria construcţiilor.

Capacitatea actuală a academiei este de aproximativ 30 de locuri pe sesiune, acoperind teme precum:

1. Utilizarea şi montarea corectă a sistemelor de fixare, inclusiv ancore chimice şi mecanice, şi elemente de fixare pentru izolaţie;

2. Metode de testare, calcul şi optimizare a consumului;

3. Utilizarea uneltelor software specializate pentru calcul şi proiectare, cum ar fi EasyFix Design şi Rawlplug Volume Calculator.

Rawlplug Academy se află în aceeaşi locaţie cu noul sediu al companiei, care găzduieşte atât noul depozit (cu capacitate de stocare de peste 1 milion de produse), cât şi birourile. Amenajarea şi designul complet al noului centru reprezintă o investiţie semnificativă, cu scopul de a asigura un mediu de lucru confortabil şi creativ pentru angajaţi. Cu zone generoase, lumină naturală, zone de relaxare, birouri spaţioase, plante şi opere de artă. Noul centru a fost conceput cu meticulozitate pentru a promova un spaţiu de lucru primitor, inspiraţional şi ergonomic.

În ceea ce priveşte viitorul, Rawlplug îşi propune să exploreze noi canale de vânzare, să introducă produse inovatoare în portofoliu şi să crească, constant şi echilibrat, cifra de afaceri. În plus, compania are în plan să aducă pe piaţa românească brandul Modeco Expert, o gamă destinată pasionaţilor de bricolaj, dezvoltată de grupul Rawlplug.

La Rawlplug România, excelenţa este un obiectiv permanent şi suntem bucuroşi să împărtăşim în continuare experienţa noastră cu industria construcţiilor din România.

Pentru a afla mai multe despre portofoliul nostru de produse şi servicii, vă invităm să vizitaţi site-ul web la adresa www.rawlplug.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO