Info

(P) Tendinţe în mobilierul de grădină pentru sezonul acesta

(P) Tendinţe în mobilierul de grădină pentru sezonul...

Autor: Publicitate

13.04.2023, 17:42 150

Grădina sau curtea casei au devenit tot mai mult extensia exterioară a locuinţei, extensie atât de necesară pentru a petrece cât mai mult timp în mijlocul naturii. Descoperă din rândurile de mai jos care sunt cele mai recente tendinţe în mobilierul de grădină pentru sezonul acesta, care te vor ajuta să transformi spaţiul exterior al locuinţei într-un colţ de paradis relaxant şi stilat. 

Află cum să alegi materialele şi design-urile potrivite care să dea viaţă grădinii tale, şi cum funcţionalitatea şi confortul se îmbină în trendurile actuale în ceea ce priveşte mobilierul de grădină. 

Care sunt cele mai noi tendinţe la mobilierul de grădină pentru acest sezon 

  • Designul simplu şi modern

Design-urile moderne, simple şi minimaliste au câştigat tot mai mare popularitate în ultimii ani în ceea ce priveşte amenajările interioare dar şi exterioare. Stilul minimalist se caracterizează prin linii curate, forme geometrice şi o paletă cromatică neutră, toate oferind o estetică simplă şi aerisită. 

Mai mult, opţiunile modulare de modele de mobilier de gradină de pe FAVI.ro permit personalizarea şi adaptarea mobilierului în funcţie de nevoi şi de spaţiul avut la dispoziţie, fiind ideale pentru a crea un mediu confortabil şi versatil.

  • Materialele inovatoare şi durabile 

Materialele inovatoare şi durabile sunt esenţiale pentru mobilierul de grădină modern şi funcţional. Printre cele mai practice se numără aluminiul, fibra de sticlă, plasticul reciclat şi ratanul sintetic. Acestea sunt preferate datorită rezistenţei lor la intemperii, uşurinţei în manipulare şi întreţinerii minime. Aluminiul este un material uşor, anticoroziv şi durabil, fiind o opţiune excelentă pentru structurile metalice ale mobilierului, iar fibra de sticlă sau ratanul sintetic oferă o estetică modernă, fiind deopotrivă rezistente în faţa factorilor de mediu.

Şi materialele eco-friendly au devenit tot mai populare în ultimii ani, datorită creşterii conştientizării asupra impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător. Printre cele mai utilizate materiale naturale, reciclate sau biodegradabile se numără lemnul certificat FSC, ratanul sintetic PE, plasticul reciclat şi materialele compozite. 

  • Funcţionalitate şi confort în tendinţele actuale de mobilier de grădină

Confortul şi ergonomia sunt aspecte esenţiale în alegerea mobilierului de grădină. Un design ergonomic asigură suportul adecvat pentru corp, contribuind la o experienţă confortabilă şi relaxantă în timpul petrecut în aer liber. 

Pentru a te bucura din plin de spaţiul exterior al grădinii tale, alege fotolii şi canapele cu spătare înclinate şi perne groase, ori scaune reglabile, în funcţie de spaţiu şi de nevoile individuale ale membrilor familiei tale. 

Cum să alegi mobilierul potrivit nevoilor tale

Materialele moderne şi design-urile minimaliste reprezintă tendinţele actuale în mobilierul de grădină, deoarece oferă durabilitate, funcţionalitate, confort şi ergonomie pentru experienţe relaxante în spaţiul exterior.

În plus, stilul şi coerenţa estetică sunt aspecte importante de luat în considerare atunci când alegi mobilierul de grădină potrivit. Pentru armonie vizuală, este esenţial să alegi piese care se potrivesc stilului arhitectural al casei. 

De exemplu, un mobilier rustic din lemn masiv va completa o grădină tradiţională cu numeroase plante şi flori, în timp ce un set modern de mobilier de grădină din metal şi sticlă se potriveşte perfect într-un spaţiu contemporan, cu linii curate şi forme geometrice.

Funcţionalitatea şi adaptabilitatea sunt alte aspecte esenţiale în alegerea mobilierului de grădină. Acesta trebuie să fie practic şi uşor de utilizat, adaptându-se nevoilor şi evenimentelor tale. Piesele modulare, care pot fi rearanjate în funcţie de nevoi, sunt o opţiune versatilă, la fel ca mobilierul pliabil şi uşor de depozitat. Pentru diferite tipuri de activităţi în aer liber, ia în considerare următoarele aspecte:

  • Relaxarea: alege piese de mobilier confortabile, precum şezlonguri, balansoare sau fotolii cu perne moi.
  • Luarea mesei: ai nevoie de o masă suficient de mare şi scaune confortabile pentru a găzdui familia sau oaspeţii la o masă în aer liber.
  • Divertismentul: asigură-te că ai suficient spaţiu pentru un bar sau o zonă de grătar, precum şi locuri pentru invitaţi.
 

În concluzie, alegerea mobilierului de grădină potrivit pentru spaţiul tău implică luarea în considerare a stilului şi coerenţei estetice, precum şi a funcţionalităţii şi adaptabilităţii. Verifică cele mai noi opţiuni de mobilă de exterior, pentru a te bucura din plin de un astfel de loc aflat în extensia casei tale!

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO