Info

(P) Revoluţia tehnologică la fabrica METIGLA din Ceptura: automatizarea transformă producţia de sisteme complete de acoperire metalică

(P) Revoluţia tehnologică la fabrica METIGLA din...

Autor: Publicitate

07.09.2023, 08:00 1286

Localitatea Ceptura este binecunoscută la nivel naţional pentru cramele sale, dar aici, în inima comunei, se află şi un producător important de sisteme complete de acoperire metalică - Metigla, care a realizat în ultimii 4 ani multiple investiţii pentru modernizare şi retehnologizare. Metigla produce sisteme complete pentru acoperiş şi hale metalice, la cele mai înalte standarde europene de calitate. Printre produsele de renume, din portofoliul producătorului, se regăsesc: ţigla metalică, tabla prefălţuită, acoperişul solar, sistemele pluviale, tabla cutată, panourile termoizolante şi profilele zincate, cu numeroase aplicaţii în zona construcţiilor rezidenţiale şi industriale.

 

Investiţii de peste 8.5 milioane de euro în ultimii patru ani

Recenta investiţie, de peste 8.5 milioane de euro, a transformat Metigla într-un punct important pe harta producţiei de închideri metalice din România. Într-o mişcare îndrăzneaţă, conducerea fabricii din Ceptura a investit într-un amplu sistem de automatizare, pentru a-şi optimiza procesele de producţie şi logistice. Oameni şi roboţi lucrează la unison pentru a livra produsele Metigla în toată ţara, şi către export.

Două noi hale de producţie, retehnologizarea liniilor principale de panouri sandwich, jgheaburi şi burlane, dar şi achiziţia de noi utilaje pentru producţia ţiglei metalice, înseamnă o continuă dezvoltare a fabricii Metigla. Investiţiile continuă cu retehnologizarea liniei de tablă cutată, automatizarea pachetizării şi nu în ultimul rând cu o concentrare pe creşterea capacităţii de producţie pe anumite sectoare de actualitate, cum sunt structurile pentru parcuri fotovoltaice.

Metigla este dedicată misiunii sale, de a se ridica la cele mai înalte standarde ale calităţii

“Investim în continuare în automatizări, care asigură o bună calitate produselor Metigla, în drumul lor, de la Ceptura spre diverse locaţii”, spune Cristian Mătăşel, Director General Metigla.

Deşi roboţii sunt un suport important în procesul de producţie, Cristian Mătăşel a subliniat că nu se renunţă la intervenţia umană. În timp ce roboţii industriali pot prelua o parte din activităţile din producţie, există numeroase sarcini care necesită implicarea oamenilor. “Niciodată, prin investiţiile în digitalizare sau automatizare, nu ne-am gândit la o eventuală disponibilizare a celor care lucrează, dimpotrivă chiar, investim activ în programe prin care îi promovăm din interior pe colegii noştri, pe poziţii adecvate.” spune directorul companiei.

Unul din punctele cheie ale transformării tehnologice de la fabrica Metigla este automatizarea liniilor de producţie, iar multe procese care în trecut erau efectuate manual, acum au fost preluate de roboţi specializaţi. Cristian Mătăşel, unul dintre primii angajaţi ai Metigla, îşi aminteşte că “în 2003 totul era negru, pământ curat şi mult asfalt. Era o singură hală, cu 3 utilaje şi 6 oameni entuziaşti. Tot ceea ce văd în jurul meu, în jurul acestor clădiri, s-a dezvoltat sub ochii mei, am asistat la implementarea fiecărui utilaj şi robot.”

 

Spiritul de echipă şi mediul de lucru armonios rămân o prioritate pentru Metigla

Într-o lume în care digitalizarea şi automatizarea sunt din ce în ce mai prezente în viaţa noastră, nu este surprinzător că şi în România industria de producţie pentru construcţii se adaptează noilor trenduri. Zi de zi, la Metigla se programează roboţi să execute cu precizie sarcini repetitive şi să gestioneze munca solicitantă fizic, asigurând o mai mare siguranţă şi confort pentru angajaţi.

Pentru Bogdan Tecşoiu, responsabil tehnic şi IT, Metigla înseamnă oportunitatea de a fi implicat întru totul în integrarea proceselor digitalizate. “La Metigla am simţit că am cu adevărat ocazia să particip la dezvoltare, nu doar să asist la ce se întâmplă şi să operez. Sunt parte din proces, parte din dezvoltare, vin cu idei noi, care sunt luate în considerare şi simt că la final de zi am realizat ceva care ajută alţi colegi, alţi parteneri. Asta îmi aduce satisfacţii foarte mari în munca mea.” spune Bogdan. În 2016, Bogdan a venit la Metigla pentru un internship, iar dupa finalizarea studiilor s-a întors şi a rămas aici, fiind activ implicat în optimizarea fluxurilor de producţie şi logistice, pentru a asigura servicii de înaltă calitate clienţilor Metigla.

Din cei 15.000 m2 ocupaţi de producător în Ceptura, Metigla oferă unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse din industria construcţiilor din România, pornind de la sisteme de panouri termoizolante de tip sandwich pentru hale industriale, profile metalice din oţel galvanizat pentru structuri metalice uşoare şi structuri pentru parcuri solare, sisteme complete pentru acoperişuri metalice şi drenaj al apei pluviale de pe acoperiş, până la inovaţia momentului, acoperişul solar Metigla Falt Solar by Roofit.Solar.

“Vom continua să susţinem calitatea şi lucrurile bine făcute. Misiunea noastră este să aducem plus valoare în fiecare zi şi să o cuantificăm prin diverse acţiuni şi proiecte. Ne dezvoltăm permanent, şi lucrul acesta se vede în jurul nostru, mai ales în proiectele pe care le implementăm, iar aici mă refer, în primul rând, la digitalizarea şi automatizarea Metigla, care este unul dintre obiectivele noastre primordiale.” încheie Cristian Mătăşel, Director General Metigla.

 

**********

Despre Metigla

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piaţa din România este prezentă din anul 2000. Creşterea organică şi continuă a portofoliului de produse şi servicii se bazează pe inovaţie, calitate premium, pasiune şi sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluţii pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidenţiale, dar şi pentru faţade si drenaj al apei pluviale de pe acoperiş. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Congo.

*********

Ne puteţi urmări pe www.metigla.roşi pe conturile de social media:

https://www.youtube.com/@metigla6632

https://www.facebook.com/Metigla/

https://www.linkedin.com/company/metigla/

 

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO