Info

(P) Jocurile de noroc ca şi investiţii alternative: importanţa dinamicii financiare

Autor: Publicitate

01.09.2023, 08:00 343
 

Risc şi şansă - aceste două lucruri marchează atât jocurile de noroc, cât şi investiţiile. Totuşi, trebuie să înţelegi faptul că riscul şi şansa au coeficiente diferite. De exemplu, riscul poate fi similar în ambele situaţii. Pe de altă parte, coeficientul de şansă este complet diferit. În cazul investiţiilor, acesta poate chiar dispărea complet.

Desigur, nu este un concept nou să tratezi jocurile de noroc ca pe o posibilitate de investiţie. Mulţi sunt cei care apelează la un casino online pentru a încerca să facă o schimbare. În acest caz, există alte lucruri pe care trebuie să le iei în calcul.

 

Jocuri de noroc vs. investiţii - care este diferenţa principală?

Priceperea, îndemânarea reprezintă una dintre diferenţele principale dintre aceste domenii, dacă le putem numi aşa. Priceperea în investiţii este rezultatul direct al cercetării de informaţie. După cum bine ştii, nu poţi face o investiţie în mod corespunzător în lipsa informaţiilor.

Apoi, când vine vorba de majoritatea jocurilor de noroc, priceperea nu este relevantă. Sloturile online, de exemplu, sunt un joc marcat de şansă pură. Desigur, acest lucru nu se aplică tuturor jocurilor de noroc.

Blackjack şi poker sunt două dintre jocurile bazate pe îndemânare şi cunoştinţe. Pe scurt, casa/dealer-ul au un avantaj semnificativ redus. Jucătorul poate câştiga în baza cunoştinţelor şi experienţei de joc. Acesta este primul semn că jocurile de noroc pot fi, în unele cazuri, investiţii alternative.

 

Aşteptări sau speranţă?

După cum a fost menţionat, jocurile de noroc văzute ca investiţii nu reprezintă un concept nou. Acest lucru a fost analizat de nenumărate ori de-a lungul timpului. Mai mereu, se oferă acelaşi argument solid:

  • Jocurile de noroc implică speranţa de a câştiga, fără o ancoră precisă.
  • Investiţiile tradiţionale implică aşteptări privind câştigurile realizate, cu ancore precise.
 

Mai exact, chiar şi o investiţie pur şi simplu rea îţi lasă loc de alegeri. Te poţi retrage din timp, salvând o parte din fonduri, de exemplu. Cu ajutorul informaţiei, poţi observa timpuriu faptul că investiţia nu va performa. Astfel, poţi încerca să abordezi tactici de reducere a riscurilor.

În jocurile de noroc, lucrurile sunt complet diferite. Există doar speranţa de a câştiga. Chiar şi jocurile care necesită pricepere sunt influenţate de şansă. Volatilitatea în acest caz este la cote maxime.

 

Este posibil să investeşti prin jocuri de noroc?

Da, jocurile de noroc pot fi utilizate asemenea unor instrumente de investiţie. Singurul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul este o strategie completă şi eficientă. Deşi este vorba despre şansă, aceasta poate fi gestionată. Mai exact:

  • Trebuie să stabileşti un interval de pariuri, implicit o valoare maximă. Desigur, acest lucru implică şi un număr maxim de pariuri zilnice. Acesta este începutul unei strategii de control al riscului.
  • Trebuie să alegi jocurile cu cel mai mare RTP sau jocurile bazate pe pricepere. Pokerul şi blackjack-ul sunt de regulă folosite de jucătorii care vor să aibă garanţia anumitor câştiguri.
  • Trebuie să ştii când să te opreşti. Evident, responsabilitatea joacă un rol extrem de important atunci când foloseşti jocurile de noroc ca şi investiţii. Trebuie să-ţi cunoşti limitele şi să nu le depăşeşti. Dorinţa de a trece un anumit prag de câştiguri te poate face să pierzi toate câştigurile realizate.
  • Înţelege dinamica financiară. Investiţiile sunt marcate de câştiguri mici şi constante. Construirea portofoliului şi a unui fond sunt esenţiale. Pe de altă parte, o strategie normală de jocuri de noroc implică câştiguri şi/sau pierderi mari. Ideal, ar trebui să aplici aceeaşi dinamică financiară ca în cazul investiţiilor. Anume, să nu urmăreşti câştiguri mari, ci acumularea de sume mici.

Dinamica financiară este esenţială atunci când vrei să aplici acelaşi concept în două industrii diferite. Jocurile de noroc funcţionează într-un fel, investiţiile într-un mod complet diferit. Totuşi, partea bună este că, mai mult sau mai puţin, poţi aplica aceleaşi principii în ambele situaţii.

 

Minimizarea riscurilor - ştii când să te opreşti?

Un pasionat de jocuri de noroc bun ştie când să apese butonul de stop. Acesta ştie când să plece de la masa de poker virtual şi care trebuie să fie ultimul joc de blackjack. Trebuie să inveţi aceleaşi lucruri. Desigur, dacă chiar vrei să utilizezi jocurile de noroc ca şi instrument alternativ de investiţii.

Strategiile de minimizare a riscurilor nu sunt exclusive investiţiilor. După cum a fost menţionat, jocurile de noroc beneficiază de pe urma aceloraşi tactici. Desigur, acestea apar atunci când jocurile de noroc sunt mai mult decât un simplu hobby.

În final, jucătorii trebuie să înţeleagă conceptul de dinamică financiară. Totodată, trebuie să observi şi cum aceasta este adaptată jocurilor de noroc. Rezultatele investiţiilor prin jocuri de noroc vor fi mai mici şi mai rare. Aceasta este, de altfel, natura jocurilor de noroc.

Desigur, avantajul constă în faptul că nu există o piaţă sau industrie a pokerului pe care trebuie să o analizezi. Trebuie doar să înveţi jocul şi să devii bun la acesta. De altfel, acesta este şi unul dintre motivele pentru care mulţi oameni preferă investiţiile prin iGaming. Este o modalitate bună de a-şi răsplăti îndemânarea şi priceperea la un joc de noroc.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO