Info

(P) Interviu ZF cu Ingo Holstein, CHRO Vitesco Technologies: Suntem pregătiţi pentru viitor şi investim şi mai mult în pregătirea angajaţilor noştri. Obiectivul nostru este să ajungem printre cei mai buni zece angajatori din România

(P) Interviu ZF cu Ingo Holstein, CHRO Vitesco...

Autor: Publicitate

15.03.2023, 08:00 186

În 2019, Vitesco Technologies s-a desprins din grupul Continental, în cadrul căruia era divizia Powertrain, iar la puţină vreme după aceea, în 2022, a ajuns printre primii 50 de angajatori din România. Tranziţia către dezvoltarea şi realizarea de produse şi soluţii pentru maşinile electrice aduce inovaţie în  afacerea şi determină apariţia a noi locuri de muncă disponibile.

„Cum compania noastră se îndreaptă spre electrificare, o parte din furnizori, concurenţi şi clienţi sunt noi. Suntem convinşi că, atunci când oamenii noştri se simt mândri că lucrează la Vitesco Technologies, le vor împărtăşi acest lucru şi altora. Conform studiului Catalyst publicat în 2002, suntem consideraţi unul dintre cei mai căutaţi 50 de angajatori. În 2021 am recrutat în România mai bine de 600 de angajaţi noi la Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi şi vom continua s-o facem”, a declarat Ingo Holstein, Chief Human Rresources Officer (CHRO) al Vitesco Technologies, într-un interviu acordat ZF.

„Compania oferă o varietate de opţiuni celor care doresc, de exemplu, un alt post  sau vor să lucreze pentru Vitesco Technologies în altă ţară. Avantajul unei companii mari vine din existenţa unor asemenea oportunităţi. Avem o piaţă a locurilor de muncă transparentă la nivel mondial şi orice loc de muncă poate fi văzut de orice angajat, de oriunde.

Vedem cum apar noi competenţe în locaţiile din România, mai ales pe partea de cercetare şi dezvoltare, unde numărul noilor colegi este în creştere. Pentru a-ţi dezvolta capacităţile, este deosebit de important să lucrezi în altă ţară, pentru că astfel poţi dobândi o perspectivă diferită.

Dacă tot vorbim despre investiţii în forţa de muncă, în 2023, compania are ca obiectiv să aloce mai multe resurse ca până acum, mai ales în domeniul cercetării şi dezvoltării.”

Pentru a recruta angajaţi noi, Vitesco Technologies aplică strategia ambasadorilor şi colaborează cu universităţile.

„Menţinem în permanenţă relaţii de colaborare cu universităţile importante, de unde ne recrutăm viitorii specialişti pentru locaţiile din România: Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. De asemenea am recrutat specialişti şi de la Bucureşti, aceştia lucrând în regim de telemuncă la una dintre cele patru locaţii ale noastre.

Pandemia şi lucrul de acasă au schimbat modul în care compania recrutează angajaţi. Candidaţii apreciază companiile care le oferă flexibilitate, iar ele au început să ofere acest beneficiu.

Managementul a realizat că nu toţi angajaţii trebuie să stea la birou opt ore pe zi. Oferim acum mai multă libertate la nivel local pentru gestionarea acestei chestiuni. Un inginer de testare trebuie să vină la serviciu şi să lucreze în laborator, dar în domeniul software poţi să lucrezi de aproape oriunde.”

Deşi maşinile electrice par a fi mai simplu de proiectat, nevoia de ingineri rămâne la fel de mare ca în cazul maşinilor cu motoare cu ardere internă, explică Ingo Holstein.

Criteriile ESG (de mediu, sociale şi guvernanţă) sunt şi ele un subiect din ce în ce mai important atunci când vine vorba de atractivitatea angajatorului. Vitesco Technologies acordă o mare importanţă acestui aspect, sustenabilitatea aflându-se în centrul atenţiei sale. În scopul transparenţei în această privinţă, precum şi pentru a oferi posibilitatea de a-i fi măsurată îndeplinirea obiectivelor, compania a publicat primul său raport de sustenabilitate în 2022.

„Implementarea ESG avansează şi acum lucrăm la proiectarea ciclului de viaţă pentru toate noile produse de până în 2030. Toate produsele vor trece printr-o evaluare a întregului ciclu de producţie şi de viaţă şi vor fi concepute în funcţie de criteriile de mediu şi circularitate. Atunci când dezvoltăm un produs, ne uităm la efectul lui asupra mediului, asupra emisiilor de CO2. Mai mult, studiem încă de la început, din faza de proiectare, şi modul în care îi vom putea refolosi componentele, ceea ce va avea un impact asupra reducerii emisiilor de dioxid de carbon. Impactul CO2 se vede nu numai în operaţiuni, ci şi în întregul lanţ. Intenţionăm ca până în 2040 să ajungem la neutralitatea emisiilor de CO2. Vom vedea maşini cu o durată mai lungă de utilizare şi un mix de energie verde şi complet electrică.

Acest lucru necesită un grad mare de flexibilitate din partea angajaţilor noştri şi disponibilitate spre învăţarea permanentă. Aproximativ 1.000 de persoane la nivel global au parcurs deja programe în domeniul electrificării. Promovăm şi oferim bonusuri pentru asemenea transformări. Aşadar, acum avem ce este mai bun din ambele lumi.”

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO