Info

(P) Inovaţia - Sfântul Graal al creşterii economice. Trei motive pentru care învăţarea la locul de muncă te aduce la linia de start a inovării

(P) Inovaţia - Sfântul Graal al creşterii economice....

Autor: Publicitate

02.10.2023, 17:27 83

Învăţarea la locul de muncă a creat întotdeauna avantaje competitive pentru oamenii şi organizaţiile care au ştiut să-i capteze potenţialul, dar acest proces devine cu atât mai important într-o perioadă în care singura constantă de pe piaţa muncii este schimbarea. În cele ce urmează vom explora alături de Gabriela Carata, Education Product Director mindclass – platformă de e-learning cu Inteligenţă Artificială,  rolul vital al învăţării continue şi care sunt principalele beneficii pe care acest proces le aduce atât angajaţilor cât şi angajatorilor.

Reducerea disparităţii de competenţe

Potrivit Gabrielei Carata, deficitul de competenţe este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă, în prezent, organizaţiile. Avansul tehnologic din prezent generează schimbări rapide în ceea ce priveşte abilităţile căutate pe piaţa muncii. Mulţi angajatori se luptă să găsească candidaţi cu setul potrivit de competenţe, ceea ce duce la posturi neocupate şi oportunităţi ratate.

Dezvoltarea unui program de învăţare la locul de muncă poate ajuta la acoperirea acestui deficit. Investind într-un astfel de program, organizaţiile îşi pot dezvolta şi chiar revigora forţa de muncă, asigurându-se că angajaţii lor au sau sunt în plin proces de a căpăta competenţele necesare pentru a satisface cerinţele actuale şi viitoare.

Dezvoltarea culturii organizaţionale

Învăţarea la locul de muncă nu este doar despre dobândirea de noi competenţe; este şi despre dezvoltarea unei mentalităţi de creştere. Această mentalitate încurajează indivizii să vadă provocările ca oportunităţi de învăţare şi creştere, în loc de obstacole. Adoptarea schimbării devine o parte a culturii organizaţionale, promovând rezilienţa şi adaptabilitatea.

Pentru organizaţii, cultivarea unei culturi a învăţării poate fi un avantaj strategic. Aceasta atrage talente de top şi ajută la reţinerea angajaţilor valoroşi. Când oamenii simt că dezvoltarea lor profesională este o prioritate, ei sunt mai implicaţi şi motivaţi, ceea ce duce la o creşterea productivităţii şi inovaţiei”, afirmă Gabriela Carata.

Încurajarea proceselor generatoare de inovaţie

Potrivit acesteia, companiile care reuşesc să inoveze constant câştigă un avans considerabil în faţa competiţiei, stimulând totodată o creştere sănătoasă. Atunci când angajaţii învaţă în mod continuu, sunt mai bine pregătiţi să aducă perspective şi idei proaspete, contribuind astfel la dezvoltarea organizaţiei.

Însă, cel mai adesea, învăţarea nu are loc în izolare, ci se petrece prin schimb de idei şi colaborare. Astfel, dezvoltarea unui program de învăţare la locul de muncă poate cântări decisiv în efortul de a inova în nişa în care compania ta activează.

„Într-o lume în care schimbarea este constantă şi inovaţia – Sfântul Graal al creşterii economice, învăţarea la locul de muncă nu este doar un lux, ci o condiţie de bază pentru a spera să stai la masa liderilor unei industrii. Este cheia creşterii personale şi profesionale, a adaptabilităţii şi a competitivităţii. Atât indivizii, cât şi organizaţiile trebuie să recunoască importanţa acesteia şi să se angajeze să facă din învăţare o parte fundamentală a mediului de lucru”, conchide Education Product Directorul mindclass.

Despre mindclass:

mindclass este o platformă de e-learning care foloseşte elemente de gamificare, Inteligenţă Artificială şi Realitate Virtuală, pentru a oferi cursanţilor o experienţă de învăţare adaptată realităţii tehnologice din prezent. Dezvoltată de htss, platforma mindclass se adresează atât mediului privat cât şi celui universitar, oferind acces la peste 180.000 de cursuri dezvoltate în regim propriu sau de către parteneri. În afară de materialele ready-made, mindclass dezvoltă conţinut educaţional la comandă, în funcţie de cererile şi nevoile clienţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO