Info

(P) Formarea continuă a managerilor a devenit o preocupare importantă pentru companii

(P) Formarea continuă a managerilor a devenit o...

Autor: Publicitate

24.02.2023, 10:05 173

Formarea continuă a managerilor este esenţială pentru a putea face faţă schimbărilor rapide şi complexităţii mediului concurenţial. Aceasta este opinia Prof. Carmen Abril, care predă marketing în cadrul programului de Executive MBA organizat în Bucureşti de WU Executive Academy. În contextul peturbărilor economice, schimbărilor şi inovaţiei, tot mai multe companii înţeleg importanţa investiţiei în formarea liderilor, în cadrul unui program de educatie executivă cu profesori internaţionali.

Având o experienţă academică în domeniu şi o experienţă practică de peste 15 ani în calitate de vicepreşedinte de marketing al Pepsico Beverages, Prof. Carmen Abril oferă studenţilor de EMBA o perspectivă duală asupra materiei. Aceasta înseamnă că aceştia învaţă conceptele de bază care stau la baza oricărei strategii de marketing de succes, prin expunerea lor la cele mai recente teorii şi noutăţi în această disciplină, dar şi prin discuţii în jurul unor studii de caz reale, despre companii de succes sau care au eşuat. În acest mod, studenţii pot înţelege mai uşor cum să aplice conceptele teoretice în mediul real de business.

„Din perspectiva practicianului, experienţa de peste 15 ani acumulată în companii multinaţionale şi educaţia executivă asigură faptul că subiectele aduse în discuţie sunt relevante şi utile pentru studenţi”, susţine aceasta.

De-a lungul anilor de predare în intreaga lume, Prof. Carmen Abril a remarcat faptul că studenţii sunt foarte motivaţi să înveţe, au un grad mare de curiozitate şi o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte colaborarea şi învăţarea de la colegii de grup. Mediul este unul cald, prietenos şi deschis către interacţiuni şi împărtăşirea de experienţe, ceea ce face ca experienţa de EMBA să fie unică.

În opinia sa, ultimii ani au arătat o creştere în importanţă a programelor de educaţie executivă. Viteza schimbărilor, complexitatea mediului concurenţial împreună cu creşterea şi specializarea tehnologiei au făcut ca firmele să realizeze că formarea şi educaţia continuă a executivilor trebuie să aibă loc în afara companiei. „Procedând astfel, angajaţii vor avea acces la o expertiză mai largă şi la o reţea profesională mai extinsă, care este de o importanţă esenţială în zilele noastre. Cred că aceste beneficii sunt garantate în cadrul unui program de EMBA”, este de părere profesoara.

Aceasta oferă ca exemplu domeniul său de expertiză, marketingul, care a fost profund influenţat de tehnologie şi digitalizare. În ultimii 15 ani s-au produs schimbări radicale, cum ar fi lansarea Iphone-ului de către Apple, înfiinţarea Tesla şi lansarea publică a Google. Pe de altă parte, susţine că în ciuda acestor schimbări, multe dintre principii se menţin în domeniul marketingului, cum ar fi importanţa de a lua o decizie clară cu privire la poziţionarea produsului şi strategia de segmentare a pieţei.

În ceea ce priveşte viitorul mediului de afaceri şi al învăţământului de EMBA, Prof. Carmen Abril prevede că vor avea loc schimbări în managementul sustenabil al întreprinderilor, precum şi o creştere a flexibilităţii şi personalizării în educaţia executivă. Acest lucru ar însemna ca EMBA-ul va deveni un curs de bază, la care se pot adăuga în timp noi module, care să se plieze pe nevoile participantilor.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse de studiu în valoare totală de 115.000 de euro pentru cei care aplică la programul WU Executive MBA Bucharest.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este singurul program de educaţie executivă din România care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul va începe în noiembrie şi se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni.

Înscrierile pentru burse pentru programul Executive MBA Bucharest au loc în perioada 13 februarie – 5 iunie 2023 şi se fac prin completarea aplicaţiei online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO