Info

(P) Enayati Home, locul in care seniorii sunt in siguranta

(P) Enayati Home, locul in care seniorii sunt in siguranta
21.12.2023, 14:37 100

,,Nicăieri nu-i mai bine ca acasă”, o vorbă din popor care ar putea deveni desuetă, graţie centrului rezidenţial pentru seniori Enayati Home, care a demonstrat că acasă poate fi în acest centru, unde rezidenţii au parte de căldură, grijă şi atmosferă ca-n familie.

Peste 180 de seniori au călcat până acum pragul acestui centru, parte integrantă din Enayati Medical City, primul oraş medical din România. Doi dintre ei sunt Rica şi soţul ei, un cuplu de seniori care a locuit mai mulţi ani în străinătate (vreo 17 ani în Marea Britanie, 13 ani în Elveţia) împreună cu copiii şi care a revenit în România înainte de pandemie.

,,În urmă cu 4-5 ani soţia mea, Rica, a început să aibă semnele bolii Alzheimer. Când am revenit acasă, în România, am mers la nunţi, am dansat, am cântat, am vorbit, am râs împreună, era bine. Evoluţia bolii a fost foarte lentă. Însă anul trecut de revelion soţia mea a avut un atac de panică destul de dificil, care a afectat-o foarte rău. A doua zi, copiii noştri au venit la Bucureşti şi ne-au internat la  Enayati Hospital, unde am beneficiat de tratament şi recuperare şi fiindcă aveam nevoie de îngrijire de lungă durată şi monitorizare, am continuat supravegherea în Enayati Home . Datorită îngrijirii de care am avut parte, ne-am liniştit, ne-am revenit şi după o lună şi jumătate am hotărât să mergem acasă”, a povestit V., soţul Ricăi.

S-au întors după şase luni de zile la Centrul rezidenţial pentru seniori, fiind convinşi că o afecţiune atât de complexă şi dificilă precum boala Alzheimer numai la Enayati Home poate fi ţinută sub control, iar Rica doar aici poate să aibă parte de un tratament adecvat în timp ce se simte ca acasă.

 ,,Am revenit aici pentru că ştiam ce ne aşteaptă: siguranţă şi linişte. O siguranţă din punct de vedere medical, fiindcă suntem monitorizaţi foarte bine, linişte pentru că peste tot am întâlnit numai vorbe bune şi zâmbete. Inclusiv pe domnul dr. Wargha Enayati de câte ori îl întâlnim, îşi găseşte timp să se oprească şi să vorbească cu noi şi să ne încurajeze şi să ne spună că suntem o pereche deosebită”, a mărturisit soţul Ricăi.

Starea Ricăi este acum mult mai bună. Este veselă, a început să participe la dialog, înregistrează progrese care-l bucură extrem de mult pe soţul acesteia.

,,Pentru mine, faptul că sunt cu soţia nu reprezintă nici cel mai mic efort, îmi face mare plăcere şi văd zilnic progresele pe care le face. Sincer, mă aştept să fie din ce în ce mai bine mâine şi poimâine”, a scontinuat plin de optimism acesta.

La Enayati Home, seniorii beneficiază de servicii de îngrijire şi supraveghere în permanenţă, precum şi asistenţă medicală 24 de ore din 24. Au la dispoziţie medic primar geriatru, medic de gardă, servicii de kinetoterapie, masaj, activităţi de ergoterapie şi terapie ocupaţională, inclusiv de servicii de înfrumuseţare oferite de către parteneri externi.

,,Enayati Home este un centru unic şi privilegiat, deoarece oferă seniorilor acces rapid şi direct la multiple servicii de sănătate în aceeaşi incintă, practic sub acelaşi acoperiş. Acest tip de servicii se referă la acces direct la baza noastră de recuperare medicală, la consultaţii de specialitate, imagistică, analize medicale, dar şi acces la secţia ATI sau la Enayati Hospital, în cazul în care apare o problemă iminentă de sănătate şi aceasta trebuie rezolvată urgent. Având în vedere că Enayati Home este un centru cu o capacitate relativ mică, oferă în primul rând un ambient familiar, cel mai apropiat de sentimentul de acasă”, a precizat Tania Anghel, Coordonator Îngrijiri la Enayati Home.

Seniorii nu numai că sunt îngrijiţi cu empatie, profesionalism şi dedicare de către personalul centrului rezidenţial, dar se bucură şi de diverse activităţi culturale care se petrec chiar în centrul rezidenţial şi au parte inclusiv de activitate fizică potrivită vârstei lor.

 ,,Întreg colectivul este apropiat de noi. Soţia se luminează la faţă când vede personalul. Ne simţim bine şi încercăm să participăm la toate activităţile care sunt organizate: de exemplu recitalul de pian, diverse spectacole. În fiecare dimineaţă, în zilele lucrătoar, participăm la şedinţele de exerciţii fizice, de înviorare şi atmosfera este plăcută. Nu e atmosferă de spital, nici de hotel, aici avem linişte, suntem foarte mulţumiţi. Suntem pe mâini bune”, a spus soţul Ricăi.

Personalul din Centrul rezidenţial pentru seniori este instruit periodic pentru a oferi servicii la nivel de excelenţă.

,,Pe lângă faptul că personalul este instruit permanent în tehnici de îngrijire cum ar fi tehnici de mobilizare, alimentaţie, tehnici de prevenire a escarelor ş.a.m.d, dă dovadă permanentă de empatie, grijă, răbdare, compasiune şi ştie să asculte, ceea ce este foarte important pentru seniori. Dacă îmbinăm cele două aspecte: cel al pregătirii profesionale şi latura aceasta umană, atunci putem spune că ne-am îndeplinit misiunea şi că ne apropiem de ceea ce înseamnă excelenţa în Enayati Home”, a subliniat Tania Anghel, Coordonator Îngrijiri la Enayati Home.

Seniorii de la Enayati Home au acces la cele mai variate servicii medicale, ce pot fi accesate în Enayati Hospital, Spitalul Memorial,  policlinica Enayati Medical City cu peste 60 de specialităţi medicale şi la baza de recuperare din Enayati Hospital, care sunt unite într-o simbioză perfectă pentru a crea Oraşul Medical in care se face medicină din suflet, cu şi pentru oameni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO