Info

(P) Două perechi de alumni ai WU Executive Academy îşi povestesc experienţele de EMBA

(P) Două perechi de alumni ai WU Executive Academy îşi...

Autor: Publicitate

07.03.2023, 13:19 111

Unul dintre cele mai bune moduri de a câştiga experienţă şi a evolua profesional este să urmezi modelul unei persoane de succes. În ultimii 17 ani, peste 400 de alumni ai programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy şi-au transformat cariera, devenind lideri în marile companii sau antreprenori de top. Nu de puţine ori, aceştia au fost o sursă de inspiraţie pentru cei apropiaţi - fraţi, surori sau parteneri, de a porni în propria călătorie transformaţională de EMBA.

Două perechi de alumni ai WU Executive Academy şi-au împărtăşit experienţele de EMBA care i-au condus către succes în carieră.

Dragoş şi Bogdan Chiriţă

Dragos Chiriţă, General Manager în cadrul Affinity Transport Solutions s-a înscris la cursurile de Executive MBA în plină pandemie, fiind motivat de dorinţa de a face un pas înainte pe plan profesional. Programul organizat de WU Executive Academy în Bucureşti a fost cea mai bună opţiune pentru el ca structură şi conţinut. În plus, îşi formase deja o idee despre ce urma să îl aştepte de la fratele său, Bogdan, alumn al programului: „Fratele meu mi-a explicat beneficiile enorme pe care le oferă acest program, dar în acelaşi timp mi-a spus că este foarte solicitant şi că va trebui să acord mult timp studiului şi temelor”, spune proaspătul absolvent.

Pentru Bogdan Chiriţă, Finance Enterprise Partner for Group Functions în cadrul companiei Roche, călătoria de EMBA a fost, în egală măsură, una intensă şi plină de satisfacţii. „Când am auzit că fratele meu intenţionează să urmeze şi el un EMBA, recomandarea de a alege programul oferit de WU Executive Academy a venit în mod firesc”, spune acesta.

Comparându-şi opiniile şi experienţele individuale, cei doi fraţi au apreciat în mod deosebit relevanţa şi aplicabilitatea programei de studiu. Pe de altă parte, aceştia sunt de părere că valoarea unui Executive MBA nu este dată doar de curriculum şi profesori, ci mai ales de studenţi, care au background-uri foarte variate şi vin cu experienţe profesionale şi de viaţă diferite. Mai mult, Bogdan afirmă că cel mai mare beneficiu pe care i l-a oferit programul a fost networkingul cu colegii, care i-a îmbogăţit cunoştinţele şi l-a dezvoltat ca om.

„Eu sunt specializat în domeniul financiar şi nu m-am gândit niciodată să mă abat de la acest drum. EMBA-ul m-a făcut mai curios şi m-a încurajat să merg dincolo de competenţele mele de bază”, afirmă Bogdan Chiriţă.  

Privind retrospectiv, consideră că timpul petrecut cu colegii şi schimburile de idei într-un cadru atât de divers au fost extrem de valoroase, întrucât i-au oferit şansa să experimenteze situaţii de business diverse, în industrii diferite, fără a-şi schimba jobul.

În opinia lui Dragoş, alături de partea de netwroking, un avantaj major al programului WU EMBA Bucharest a fost structura concentrată pe practică, ceea ce l-a ajutat să aplice la job teoriile şi noţiunile de afaceri învăţate la cursuri.

„Am dobândit insighturi utile despre diverse tipuri de afaceri din diferite industrii, iar acest lucru mi-a oferit o înţelegere mai amplă a mediului de afaceri global. Mai mult decât atât, programul m-a ajutat să devin un lider mai bun pentru organizaţia mea. Am fost foarte norocos să lucrez cu o echipă de profesionişti, de la care am avut foarte multe de învăţat”, concluzionează Dragoş.

Ionuţ şi Otilia Bordei

Ionuţ şi Otilia Bordei sunt căsătoriţi şi lucrează ambii în industria de real estate. Ionuţ are o experienţă de peste 20  de ani în domeniu, iar din 2017 este CEO al Element Goup, unul dintre cele mai dinamice fonduri de investiţii din România. Schimbarea în carieră către o poziţie executivă a venit când acesta era student în cadrul programului WU Executive MBA Bucharest, pe care îl consideră una dintre cele mai bune investiţii realizate vreodată.

„Participarea la programul de Executive MBA oferit de WU a fost o investiţie pe viaţă în dezvoltarea personală, cu randament garantat. Programul m-a ajutat să realizez că orice situaţie legată de job, familie sau prieteni poate fi privită din mai multe perspective şi m-a provocat să mă pun în locul celuilalt şi să-i înţeleg nevoile şi aşteptările. Când am reuşit acest lucru, am devenit o persoană mai bună, atât în business, cât şi în viaţa personală”, afirmă Ionuţ.

Partea cea mai bună, adaugă el, este faptul că schimbarea continuă după absolvire şi, chiar dacă a acumulat experienţă între timp, încă rezolvă situaţii noi întâlnite în business bazându-se pe cunoştinţele dobândite la cursuri.

Activităţile sale preferate din cadrul programului au fost, de departe, brainstormingurile cu colegii pentru rezolvarea studiilor de caz primite de la profesori. De altfel, spre deosebire de o şcoală tradiţională, un EMBA este conceput astfel încât să înveţe studenţii să deprindă cunoştinţe de la colegi şi din experienţele lor, iar brainstormingurile reflectă acest lucru.

Pe lângă orele lungi de studiu, nu au lipsit nici momentele de distracţie cu colegii, pe care şi le aminteşte cu drag: „Ieşirile în oraş după o zi lungă şi sesiunile de pregătire cu cei 2 colegi ai mei pentru prezentarea finală, când încercam să vorbim cât mai repede, mai clar şi mai la obiect, au fost probabil cele mai amuzante momente. Aş menţiona şi unele prezentări la clasă, pregătite în doar câteva minute, cu grafice, desene şi jocuri de rol care au avut şi o parte comică.”

Împărtăşindu-şi experienţa academică şi realizările cu soţia sa, Ionuţ a motivat-o să aplice şi ea la programul organizat de WU Executive Academy. „Soţul meu ocupa deja o poziţie de conducere şi mi-a spus că programul l-a ajutat în repetate rânduri să încheie unele parteneriate mai repede sau mai uşor decât înainte. Un EMBA te ajută să ai o viziune macro asupra oricărui tip de afacere, ceea ce este esenţial pentru un job de consultant, poziţie pe care o ocup în prezent”, afirmă Otilia Bordei, director al diviziei Office în cadrul Avison Young.

Insighturile primite de la soţul ei i-au oferit un sentiment de control asupra celor 16 luni de program, ştiind ce volum de muncă trebuie depus, cum decurg rezidenţiatele sau cum trebuie să îţi pregăteşti proiectul final.

Pe parcursul modulelor de studiu, Otilia s-a concentrat să înveţe cât mai mult, dar şi să aplice noile cunoştinţe în activitatea profesională de zi cu zi: „După ce am terminat cursul de leadership, am avut o întâlnire cu echipa mea, în care am împărtăşit principalele lucruri pe care le-am învăţat. Am început să elaborăm planuri de dezvoltare şi modalităţi de lucru care să ne eficientizeze activitatea zilnică. Pe zi ce trece devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac, iar acesta este rezultatul dorit.”

În ceea ce priveşte părţile preferate din cadrul programului, Otilia a menţionat grupul divers de colegi de la care află o mulţime de lucruri noi, oportunităţile de networking şi faptul că are ocazia să înveţe de la unii dintre cei mai buni profesori din lume.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse de studiu în valoare totală de 115.000 de euro pentru cei care aplică la programul WU Executive MBA Bucharest.

Executive MBA oferit de WU Executive Academy este singurul program de educaţie executivă din România care beneficiază de prestigioasa triplă acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB, deţinută de mai puţin de 1% din şcolile de afaceri din lume. Programul va începe în noiembrie şi se va desfăşura part – time, pe parcursul a 16 luni.

Înscrierile pentru burse pentru programul Executive MBA Bucharest au loc în perioada 13 februarie – 5 iunie 2023 şi se fac prin completarea aplicaţiei online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO