Info

(P) DACHSER România îşi relochează depozitul din Braşov

(P) DACHSER România îşi relochează depozitul din Braşov

Autor: Publicitate

09.12.2022, 08:00 5286

La începutul lunii august, agenţia DACHSER din Braşov s-a relocat. Noua locaţie are o suprafaţă totală de 2094 m2. Clădirea personalizată întăreşte poziţia DACHSER România pe piaţa internă.

Agenţia DACHSER din Braşov se concentrează pe deservirea clienţilor din centrul şi nord-estul României. Noul terminal de tranzit are o suprafaţă de peste 1560 m2, cu şapte rampe de încărcare, o rampă drive-in, rampe hidraulice şi spaţii de încărcare. Partea administrativă a clădirii oferă aproximativ 500 m2 pentru birourile moderne. De asemenea, sunt disponibile aproximativ 40 de locuri de parcare, o zonă socială pentru operatorii de logistică şi spaţiu dedicat întâlnirilor şi prezentărilor.

Noua sucursală cu conexiuni zilnice regulate este integrată în reţeaua rutieră DACHSER în Europa. Legăturile zilnice cu Bucureşti şi Arad vor duce la o consolidare a reţelei din România. În plus, există transporturi zilnice către Eurohub-ul din Bratislava.

„Noua locaţie ne va permite să gestionăm livrările într-un mod confortabil şi de înaltă calitate. Capacităţile extinse de manipulare vor contribui decisiv la consolidarea poziţiei noastre pe piaţa internă, determinând o capacitate sporită de gestionare a volumelor de tranzit la export şi import, asigurând o consolidare eficientă în sistemul de grupaj a transportului de marfă”, spune Andreea Vlădescu, managerul general al sucursalei DACHSER din Braşov.

Optimizarea proceselor interne se va reflecta în costurile de operare reduse, ceea ce va crea un avantaj pentru clienţi în ceea ce priveşte tarifele de transport şi timpii de tranzit către şi dinspre UE şi chiar ţări non-UE.

„Un alt avantaj al noului depozit îl reprezintă locaţia, care îndeplineşte cerinţele noastre ridicate în ceea ce priveşte logistica oraşului, cum ar fi de exemplu: colectări şi livrări rapide şi prompte în toate zonele oraşului”, spune Traian Dumitrescu, Managing Director European Logistics România. Acesta mai adaugă şi faptul că „am finalizat faza dificilă de mutare a sucursalei şi a angajaţilor şi, în prezent, utilizăm pe deplin beneficiile noului sediu. Spaţiile logistice moderne şi spaţioase ne vor permite să oferim o calitate şi mai bună a serviciilor şi suficiente rampe de încărcare pentru a optimiza şi accelera manipularea în timpul încărcării şi descărcării.”

Pe termen mediu, se aşteaptă ca această relocarea să creeze noi locuri de muncă. În acelaşi timp, contribuie la obiectivele de mediu ale DACHSER prin tehnologii care sunt folosite pentru economisirea resurselor, care includ, printre altele, iluminarea cu LED-uri, recuperarea căldurii, echipamente pentru manipularea apei potabile şi altele. Clădirea şi întregul parc industrial sunt, de asemenea, construite având în vedere utilizarea tehnologiilor viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO