Info

(P) Cum pot fi tratate modern diferite afecţiuni cardiovasculare

(P) Cum pot fi tratate modern diferite afecţiuni...

Autor: Publicitate

12.09.2023, 10:56 116

Bolile cardiovasculare sunt frecvent diagnosticate la români, fiind, în acelaşi timp, şi principala cauză de mortalitate din ţara noastră. Bătăile neregulate ale inimii sau aritmiile, dificultăţile de respiraţie (dispneea), în special seara, înainte de culcare, dar şi stările accentuate de oboseală, palpitaţiile sau durerile în piept sunt semne şi simptome care ar putea indica o afecţiune cardiovasculară.

Controalele periodice la medicul cardiolog au un rol important în identificarea din timp a acestor boli, precum şi în prevenirea eventualelor complicaţii. Medicul va realiza un examen clinic complet şi va indica, în funcţie de caz, un set de analize şi investigaţii imagistice specifice, astfel încât să se poată stabili un diagnostic corect şi un plan terapeutic adecvat.

În funcţie de boală şi de severitatea acesteia, tratamentul poate include schimbarea stilului de viaţă, administrarea unor medicamente sau, în cazurile severe, chirurgie cardiovasculară. Acest ultim tip de tratament poate fi realizat atât clasic, cât şi prin metode care nu necesită deschiderea sternului.

În prezent, chirurgia cardiovasculară minim invazivă reprezintă cea mai avansată metodă de tratament pentru afecţiunile grave ale inimii şi ale vaselor mari de sânge. Astfel, pot fi efectuate intervenţii cardiovasculare complexe prin incizii de mici dimensiuni (4-6 cm), efectuate în spaţiul intercostal III sau IV, fără a fi nevoie de sternotomie – de deschiderea cutiei toracice.

În cazul intervenţiilor cardiovasculare minim invazive, pacienţii au numeroase avantaje. În primul rând, nu sunt necesare incizii foarte mari, iar riscul de infecţii şi complicaţii este mult redus. De asemenea, recuperarea este mult mai rapidă, durata de spitalizare este mai scurtă, iar pacientul îşi poate relua activităţile zilnice la scurt timp după operaţie.

Bolile valvulare, anevrismele de aortă, afecţiunile coronariene, malformaţiile cardiace congenitale sunt afecţiuni care pot fi tratate cu succes prin tehnici de chirurgie cardiovasculară minim invazivă sau prin metode endovasculare, de cardiologie intervenţională, în funcţie de indicaţia terapeutică.  

Spitalul Clinic SANADOR, prin Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă, oferă acces pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare la cele mai moderne metode de diagnostic şi tratament minim invaziv, abordul realizându-se endovascular arterial sau venos percutanat, în condiţii de maximă siguranţă.

Intervenţiile sunt efectuate în primul bloc operator complet digitalizat, de medici foarte bine pregătiţi şi cu o vastă experienţă, cu supraspecializare în chirurgia cardiovasculară şi cardiologie intervenţională. Experienţa medicilor este dublată de echipamentele de ultimă generaţie şi tehnologiile de top de la Spitalul Clinic SANADOR, care contribuie la obţinerea celor mai bune rezultate terapeutice atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt. La Spitalul Clinic SANADOR au fost efectuate minim invaziv şi cu succes numeroase intervenţii cardiovasculare complexe, multe dintre acestea în premieră naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO