Info

(P) Ce presupune deschiderea unui cazinou online licenţiat

Autor: Publicitate

25.04.2023, 15:19 240

Un cazinou online este o afacere complexă, care depinde de foarte mulţi factori. În momentul în care decizi să îţi deschizi o astfel de afacere trebuie să studiezi cu atenţie piaţa şi să te asiguri că le poţi oferi utilizatorilor o experienţă de excepţie, pentru a-i putea atrage pe platforma ta. În plus, de la o simplă idee până la implementare trebuie să treci prin mai multe etape, aşa cum se întâmplă în orice afacere.

Cazinourile online sunt profitabile, însă şi costurile de operare sunt pe măsură. Ai o mulţime de costuri logistice, costuri cu furnizori, cu angajaţi şi, mai presus de toate, costuri de promovare. Este important să reuşeşti să ajungi la potenţiali utilizatori şi să reuşeşti să îi atragi pe platforma ta, pentru ca apoi să îi fidelizezi.

Studiază cu atenţie piaţa

Dacă te gândeşti să deschizi un cazinou online, studiază cu atenţie piaţa din România. E important de ştiut că în ţara noastră pot activa doar operatorii care beneficiază de o licenţă din partea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Însă până a ajunge la licenţă, e important să studiezi cu atenţie piaţa din România pentru a vedea ce oferă ceilalţi operatori de casino online. Sunt peste 30 licenţiaţi de ONJN, astfel că este un domeniu în care concurenţa este deja acerbă.

Printre elementele apreciate de utilizatori sunt jocurile oferite, campaniile de fidelizare, platformele rapide şi serviciul de contact foarte bine pus la punct. Asigură-te că faci din toate acestea un punct forte în cazul în care doreşti să investeşti în domeniu şi că poţi veni cu un plus pe piaţă.

Stabileşte-ţi planul şi alege companiile cu care vei lucra

În cazul în care ajungi la concluzia că o investiţie într-un cazinou online este ceva ce ţi se potriveşte, stabileşte-ţi un plan de afaceri. Fa estimări în privinţa costurilor de operare, stabileşte-ţi obiective şi încearcă să găseşti firmele potrivite pentru a colabora. O astfel de afacere este complexă: vei avea nevoie de furnizori de software, de companii de IT, publicitate, SEO şi multe altele. Cere oferte din partea mai multor companii deja prezente pe piaţă în aceste domenii şi alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine viziunii tale. Furnizorii de software sunt foarte importanţi deoarece ei îţi vor oferi jocurile pe care le vei avea pe platformă. Este recomandat să ai jocuri de la cât mai mulţi furnizori, inclusiv producţii în exclusivitate, pentru a te putea diferenţia de concurenţă. De asemenea, îţi doreşti să colaborezi şi cu companii IT care să îţi creeze o platformă fără bug-uri, dar şi cu companii care vor promova excelent serviciile pe care le oferi.

Obţine licenţa din partea ONJN

În România pot activa doar companiile licenţiate de Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc. Aşadar, un pas cheie este obţinerea licenţei din partea autorităţii care reglementează domeniul în ţara noastră. Vei fi nevoit să plăteşti taxa de licenţiere şi este important să te asiguri că dosarul tău este solid înainte să ajungă pe masa ONJN.

Asigură-te că faci totul pentru protecţia utilizatorilor

În momentul în care ai o afacere în online este foarte important să te asiguri că toate datele clienţilor sunt stocate pe servere securizate şi nu sunt expuse. Se vor efectua multe tranzacţii cu cardul ori prin intermediul altor metode de depunere / retragere. Toate acestea trebuie să fie securizate şi e important să semnezi mai multe acorduri cu furnizorii de sisteme de plată dedicaţi securităţii tranzacţiilor. În plus, vei avea şi datele personale ale clienţilor, astfel că trebuie să respecţi şi normele GDPR.

Investeşte în promovare

După ce ai urmat toţi paşii de mai sus şi platforma ta a fost lansată este important să investeşti în promovare. Vei dori să ajungi la cât mai mulţi clienţi potenţiali cărora să le prezinţi punctele forte ale cazinoului tău online. E recomandat să investeşti în promovare pe cât mai multe canale posibile, atât online cât şi prin reclame pe TV ori stradale. De asemenea, poţi investi şi în marketing afiliat.

Cât costă să deschizi un cazinou online?

Având în vedere cheltuielile numeroase pe care compania ta le va avea, costurile minime pentru a deschide un cazinou online în România sunt de câteva sute de mii de euro. Marile companii din domeniu au însă cheltuieli anuale de ordinul milioanelor de euro. Costurile pentru deschiderea cazinoului sunt estimate între 5-7%, cele pentru obţinerea licenţei între 10-30%, cu software între 30-40%, marketing 20-40%, angajaţi 10-20%, iar alte cheltuieli între 10 şi 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO