Info

(P) Ce este sistemul rooming-in şi ce beneficii are pentru mamă şi nou-născut?

(P) Ce este sistemul rooming-in şi ce beneficii are...

Autor: Publicitate

24.07.2023, 09:00 123

Apropierea bebeluşului de mamă este esenţială încă din primele clipe după naştere, de aceea, într-o maternitate modernă, pacientele pot să opteze, în prezent, pentru cazare în rezerve cu sistem de rooming-in, care presupune prezenţa micuţului în aceeaşi cameră cu mama.

Sistemul de rooming-in asigură beneficii semnificative atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut. Pacienta are un somn mai bun şi este mai relaxată, iar riscul de depresie postnatală scade. Contactul fizic este mai frecvent şi mămica poate astfel să înveţe mai repede cum să aibă grijă de micuţul ei, să recunoască semnele pe care acesta le transmite atunci când este înfometat, obosit sau când nu se simte bine. În plus, în rezervele cu sistem rooming-in, tinerele mămici se vor obişnui mult mai uşor să alăpteze, bucurându-se de confort şi intimitate.

Bebeluşul doarme mai bine atunci când îşi simte mama alături, se învaţă cu vocea şi cu mirosul ei, prezenţa mamei îl linişteşte, astfel încât îşi poate forma mai repede o rutină sănătoasă de somn şi de hrană, va fi mai relaxat şi va plânge mai puţin.

La Maternitatea SANADOR, pacientele beneficiază de cazare în rezerve single sau duble cu sistem de rooming-in, de consiliere în alăptare şi de cele mai bune îngrijri de specialitate. Maternitatea, care funcţionează în Spitalul Clinic SANADOR, asigură servicii medicale complete pentru monitorizarea sarcinii, asistare la naştere naturală, naştere prin cezariană şi îngrijire postnatală de cea mai bună calitate, atât pentru pacientă, cât şi pentru nou-născut. Personalul medical este empatic, bine pregătit, iar siguranţa mamei şi a copilului este prioritară, fiind luate toate măsurile necesare pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale.

Micuţii care vin pe lume la Maternitatea SANADOR vor primi toată atenţia necesară din partea echipei medicale de pe Secţia de neonatologie, unde vor beneficia de consulturi interdisciplinare, investigaţii imagistice performante şi screening postnatal auditiv şi metabolic.

Nou-născuţii care vin pe lume prematur sau cu probleme de sănătate vor fi transferaţi imediat pe Secţia de Terapie Intensivă Neonatală, unde vor primi cele mai performante tratamente, în funcţie de gradul de prematuritate şi de complicaţiile apărute. Secţia dispune de incubatoare de ultimă generaţie, care ajută micuţii să se adapteze mai repede la viaţa extrauterină, de ventilatoare esenţiale pentru stabilizarea bebeluşilor şi de aparate pentru administrarea oxigenului şi monitorizarea constantă a semnelor vitale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO