Info

(P) Braiconf continuă măsurile de sprijinire a populaţiei în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19

Autor: Publicitate

04.05.2020, 08:00 364

Braiconf S.A. („Braiconf”) continuă măsurile de sprijinire a populaţiei în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19 prin continuarea producţiei în masă de măşti şi combinezoane necesare protecţiei individuale împotriva acestui virus.

Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie aprobă producţia şi punerea pe piaţă pe perioada stării de urgenţă de către Braiconf a combinezoanelor laminate DSP53 utile pentru protecţia cadrelor medicale şi acţiunilor de decontaminare a spaţiilor publice şi/sau private.

Este cunoscut în spaţiul public că Braiconf, cel mai mare producător de cămăşi din Europa, a fost printre primele companii din România care şi-au adaptat producţia pentru a produce în primă fază măşti de protecţie, sprijinind în acest fel efortul populaţiei de a se proteja impotriva COVID-19 şi, ulterior, pentru a se conforma măsurilor impuse de catre autorităţi. 

Compania Braiconf a fost printre primele companii care au analizat posibilitatea de a îşi adapta producţia în serie de camăşi la cerinţele urgente ale populaţiei pentru a se conforma măsurilor de protecţie, prin realizarea unor echipamente care sunt de imediată necesitate în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19, sens în care în prezent, pe lângă măşti de protecţie se produc în serie şi combinezoane care respectă Standardulul de bază SR EN 14126:2004 – Îmbrăcăminte de protecţie.

Ulterior, Braiconf a obţinut avizul Ministerului Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiintifică pentru apărare CBRN şi Ecologie pentru punerea pe piaţă a Combinezonului laminat DSP53, prin acest aviz fiind astfel posibilă producţia în masă a acestui echipament de protecţie împotriva agenţilor infecţioşi, echipament care este refolosibil, şi poate fi utilizat atât de către cadrele medicale cât şi în acţiunile de decontaminare a spaţiilor private sau publice, acţiuni care se anticipează ca urmează a creşte în număr în perioada imediat următoare.

În acest sens, Braiconf produce în serie în prezent următoarele echipamente de protecţie individuală:

  • Semimasca facială din bumbac - Semimasca facială este realizată din bumbac, este reutilizabilă, dispune de 2 straturi,  de 2 benzi din elastic – împotriva particulelor lichide şi de praf, compozitie - 100% bumbac, certificat OEKO-TEX. Are 2 straturi din poplin (100% bbc) şi 3 pliuri;

 

  • Semimasca facială bumbac bbc + polipropilenă, extra strat de protecţie - Semimasca facială este realizată din bumbac şi polipropilenă, având astfel un extra strat de protecţie, este semiimpermeabil, reutilizabilă, având 2 straturi şi 2 benzi din elastic, împotriva particulelor lichide şi de praf. Stratul din exterior este din polipropilenă, iar stratul din interior cu care se efectuează contactul cu zona facială este din bumbac.

 
  • Combinezon – acest produs respectă Standardul de bază: SR EN 14126:2004 – Îmbrăcăminte de protecţie, materialul nu pune în pericol viaţa, sănătatea şi securitatea muncii, şi nu produce impact negativ asupra mediului. Este prevăzut cu închidere fermoar faţă, şi se fixează cu elastic pe încheieturi, glezne şi glugă.
  • Rezistenţa la tracţiune - clasa 2 - Longitudinal 92 / Transversal 60;
  • Rezistenţa la sfâşiere - clasa 1;
  • Rezistenţa la sfâşiere - Longitudinal 23 / Transversal 12;
  • Rezistenţa cusăturilor - clasa 2 - Respingere faţă de lichide -< 60%;
  • Rezistenţa la penetrare de lichide contaminate sub presiune hidrostatică - Echivalent presiune hidrostatică conform ISO 811 -< 500 Pa;
  • Rezistenţa la penetrarea aerosolilor lichizi contaminaţi - aerosoli 0,2-0,4 μm-92,9%;
  • Permeabilitate la aer - Conform SR EN ISO 9237:199->999 mm/s;

 

         

  • Combinezon laminat DSP53 - acest produs este autorizat pentru punerea pe piaţă de către Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie, respectă Standardul de bază: SR EN 14126:2004 – Îmbrăcăminte de protecţie.
  • Este realizat din material neţesut din polipropilenă laminată cu o densitate de 53 grame/metru pătrat;
  • Combinezonul este refolosibil;
  • Este destinat mai multor aplicabilităţi inclusiv în industria medicală, pentru protecţia cadrelor medicale şi în acţiunile de decontaminare a spaţiilor publice şi private;
  • Rezistenţa la sfâşiere - Longitudinal 15 / Transversal 11;
  • Rezistenţa cusăturilor - clasa 3 – clasa 3;
  • Respingere faţă de lichide > 95% -;
  • Rezistenţa la tracţiune – clasa 2 - Longitudinal 135, transversal 82;
  • Rezistenţa la penetrare de lichide contaminate sub presiune hidrostatică -Echivalent presiune hidrostatică conform ISO 811 > 20kPa – clasa 6;
  • Rezistenţa la penetrarea aerosolilor lichizi contaminaţi-aerosoli < 1x10-3;

           

Societatea Braiconf deţine următoarea logistică de producţie, care a fost şi poate fi adaptată în continuare nevoilor sistemului sanitar şi cerinţelor de produse care să asigure protecţia individuală a populaţiei:

  • 22.000 mp spaţii de producţie;
  •  colectiv format din peste 750 de persoane;
  •  departament proiectare tipare, experienţa de 70 ani, din 1950;

Toate aceste resurse logistice şi umane sunt şi vor fi folosite şi în continuare în sprijinul combaterii pandemiei generate de COVID-19, sens în care Braiconf va continua să identifice nevoile populaţiei şi ale sistemului sanitar, pentru a produce acele produse şi echipamente care raspund acestor nevoi, cunoscându-se pe deplin, şi luându-se în considerare, urgenţa privind aprovizionarea cu echipamente şi produse medicale care defineşte actuala criză sanitară.



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO