Info

(P) Beneficii eco-friendly şi economisire la maxim cu panourile solare termice

(P) Beneficii eco-friendly şi economisire la maxim cu...

Autor: Publicitate

06.09.2023, 11:03 375

Datorită evoluării tehnologiei, au început să apară diverse moduri prin care să puteţi economisi din ce în ce mai mult. Printre acestea se numără şi panourile solare termice, aparate ce vă vor ajuta să poluaţi mai puţin şi să reduceţi costurile facturilor de curent. Dacă vă doriţi să achiziţionaţi un astfel de aparat, dar nu ştiţi de unde să începeţi, staţi fără griji. În rândurile ce urmează vă vom prezenta cu ce se ocupă aceste panouri, ce înseamnă ele, cum se montează şi câte tipuri există, precum şi avantajele de care dispun. Să începem!

 

                Panoul solar de apă caldă, sau termic, în denumirea sa mai scurtă, este un panou ce absoarbe razele soarelui şi le transformă în energie termică. Având un astfel de aparat la dispoziţie, veţi putea beneficia de apă caldă pe tot timpul anului şi, mai ales, să ajutaţi planeta să nu mai fie atât de poluată. Cumpărând un astfel de panou, vă veţi răsplăti familia, dar şi mediul înconjurător. Şi pentru a fi informat în totalitate, vrem să vă spunem şi cum funcţionează.

Panoul solar apă caldă încălzeşte apa din locuinţa dumneavoastră prin următorul proces: panoul captează razele soarelui, ca apoi, apa din interiorul său să se încălzească. Iar la final, apa este transmisă către boiler sau centrala termică pe gaz, pentru folosinţă. Simplu, nu? Dar pentru ca acest proces să funcţioneze, trebuie să şi montaţi panoul aşa cum se cuvine. Luaţi în considerare faptul că există mai multe tipuri de panouri, şi anume: cu montare pe acoperiş, montare pe suport, sau montare pe perete. Indiferent de locul în care alegeţi să îl montataţi, trebuie să fiţi atent ca el să fie în lumina soarelui, pentru a putea capta razele în întregime. Totodată, trebuie să ştiţi că mai există şi panouri plane sau cu tuburi vidate. Consultaţi cu atenţie informaţiile despre fiecare tip în parte înainte de achiziţie, pentru a afla dacă se va potrivi cu boilerul sau centrala familiei. După montarea adecvată, nu vă rămâne decât să îl puneţi în funcţiune şi să aşteptaţi ca apa să se încălzească. Trebuie să vă precizăm şi faptul că, fiindcă panoul solar este alimentat de lumină, veţi dispune de apă caldă pentru duş sau baie seara. Dar nu credem că este un inconvenient, deoarece o baie fierbinte după serviciu este remediul perfect anti-stres. Iar acum că v-am explicat cum se montează un panou solar apă caldă, dar şi modul în care funcţionează şi tipurile care există, vrem să vă enumerăm şi beneficiile cu care vine la pachet.

  • Beneficiile unui panou solar termic

Printre avantajele cu care un panou solar termic se mândreşte se numără următoarele:

  • Vă ajută să economisiţi: după cum vă spuneam şi la început, montarea unui astfel de aparat vă va ajuta să economisiţi mai mult, reducând costurile facturilor. Pentru că dumneavoastră şi cei dragi veţi beneficia de apă caldă prin intermedii eco-friendly, naturale, nu veţi mai fi nevoiţi să folosiţi aparatele de încălzire obişnuite. Astfel, facturile de curent îşi vor reduce costurile şi avantajele se vor observa imediat.
  • Mai puţină poluare: pentru că panourile funcţionează pe energie solară (energie naturală, prezentă în mod constant), veţi reduce emisiile de dioxid de carbon din aer provenite de la aparatele de încălzire obişnuite. Astfel, veţi beneficia de o sursă de energie regenerabilă, sustenabilă şi prietenoasă cu mediul.
  • Veţi avea apă caldă constant: ştim cu toţii că nu este deloc plăcut atunci când lucrările de mentenanţă rezultă în oprirea apei calde pe perioade îndelungate de timp. De aceea, cu un panou solar termic, vă veţi putea bucura familia cu apă caldă, perfectă pentru relaxare, tot timpul. Însă, singurii factori care v-ar putea pune beţe în roate sunt zilele înnorate. Chiar şi printr-un cer cu nori, razele soarelui, deşi mai ascunse, tot vor reuşi să fie captate de către panou. Dar, neavând aceeaşi intensitate, nici apa nu va mai putea ajunge la temperatura aşteptată. Aici intervine rolul boilerului sau al centralei, care vă vor ajuta să încălziţi apa obţinută la temperatura dorită. De aici şi nevoia instalării panoului împreună cu unul dintre aceste două aparate.

Dacă urmaţi instrucţiunile de instalare cu exactitate, cu siguranţă vă veţi putea bucura de toate aceste beneficii, numaidecât.

Iată-ne ajunşi la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos şi că aţi aflat tot ce vă doreaţi să ştiţi despre panourile solare apă caldă. Nu ezitaţi să navigaţi mediul online, pentru mai multe sfaturi. Şi vă dorim relaxare plăcută!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO