Info

(P) Amenajăm sensuri unice, montăm semafoare şi creăm noi locuri de parcare pe străzile care fac legătura între Şoseaua Giurgiului şi Şoseaua Olteniţei

(P) Amenajăm sensuri unice, montăm semafoare şi creăm...

Autor: Publicitate

30.06.2023, 16:28 555

Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti continuă să implementeze proiecte pentru resistematizarea întregii circulaţii rutiere în zona de sud a Capitalei. După o serie de acţiuni specifice, finalizate deja pe mai multe artere din Sectorul 4, care au avut un rol extrem de important în vederea asigurării unui trafic rutier fluent şi civilizat, autoritatea locală aplică aceleaşi soluţii viabile şi pe alte trei străzi importante care fac legătura între Şoseaua Giurgiului şi Şoseaua Olteniţei.

Astfel, începând cu data de 02 iulie a.c., se vor amenaja sensuri unice pe străzile Alunişului, Ghimpaţi şi Stoian Militaru, după cum urmează:

  • pe străzile Alunişului şi Ghimpaţi, dinspre Şoseaua Olteniţei spre Şoseaua Giurgiului;
  • pe strada Stoian Militaru, dinspre Şoseaua Giurgiului spre Şoseaua Olteniţei.

Mai mult, pentru a veni în sprijinul celor care locuiesc în zonă, dar şi pentru a asigura fluenţa şi siguranţa traficului rutier, intersecţia străzii Stoian Militaru cu Şoseaua Olteniţei a fost semaforizată. Noul sistem de semaforizare va fi pus în funcţiune odată cu implementarea sensului unic, pentru ca şoferii să circule în condiţii de siguranţă.

Totodată, programul de funcţionare al instalaţiei de semaforizare, situată la intersecţia Şoseaua Giurgiului – Strada Ghimpaţi – Strada Toporaşi, va fi modificat pentru asigurarea unei fluenţe corespunzătoare dinspre Strada Toporaşi către Strada Stoian Militaru. Lucrările ce vor fi demarate, la sfârşitul acestei săptămâni, au fost avizate de către specialiştii Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti şi de către Brigada Rutieră.

Concomitent cu implementarea acestor măsuri, având în vedere numărul mare de solicitări cu privire la suplimentarea locurilor de parcare, pe străzile Alunişului, Ghimpaţi şi Stoian Militaru vor fi amenajate şi noi locuri de parcare ce vor fi atribuite riveranilor.

Toate aceste soluţii de resistematizare a circulaţiei rutiere fac parte din Programul de ”Regenerare Urbană”, demarat la nivelul Sectorului 4 încă de acum cinci ani, cu lărgirea bulevardelor de la două la patru benzi, şi continuat astăzi cu ordonarea circulaţiei rutiere pe străzile secundare, cu scopul de a crea condiţii decente pentru un trafic fluent şi aerisit, care să reducă poluarea aerului şi timpii petrecuţi în trafic.

Având în vedere complexitatea acestor lucrări, solicităm conducătorilor auto să respecte cu stricteţe culorile semafoarelor, precum şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO