Info

(P) Accesul rapid la medic şi ghidarea în sistemul medical sunt premisele unei creşteri susţinute ale abonamentelor medicale Enayati Medical City

(P) Accesul rapid la medic şi ghidarea în sistemul...

Autor: Publicitate

07.12.2023, 12:45 152
  • Piaţa abonamentelor medicale în România reprezenta 4,5% din piaţa serviciilor private de sănătate în 2021, fiind în creştere cu 13% faţă de 2020, potrivit unui studiu realizat de  ERNST & YOUNG România (EY). 
  • Peste 1,8 milioane de români sunt beneficiari ai sistemului de abonamente medicale private, care le pot acoperi o gamă variată de servicii medicale, de la consultaţii la diverse investigaţii şi tratamente.  
  • Un român care deţine un abonament medical merge de două ori mai des la medic, comparativ cu unul neabonat, arată studiul EY. De exemplu, în 2021, un abonat a efectuat, în medie, 1,5 consultaţii şi 5 analize de laborator.      

 În contextul în care în perioada 2016-2021 piaţa abonamentelor medicale a crescut în Români în medie cu 15% pe an, precum şi  al unei nevoi în creştere pentru acces la abonamente medicale personalizate şi adaptate aşteptărilor pacienţilor, portofoliul de clienţi al abonamentelor Enayati Medical City a înregistrat în 2023 o creştere cu 35% faţă de anul anterior. Clienţii care aleg abonamentele Enayati Medical City sunt în principal companii multinaţionale, din diverse domenii de activitate cum ar fi: IT, consultanţă financiară sau FMCG, dar şi persoane fizice care caută ghidaj şi asistenţă în tot labirintul medical privat şi de stat. 

Ne-am uitat la problemele reale pe care le întâmpină abonaţii noştri şi la aşteptările lor atunci când aleg un abonament medical. Abonamentele noastre includ mai mult decât servicii medicale: identificarea corectă a nevoii medicale, ghidarea pacientului într-o reţea medicală deschisă, acces rapid şi necondiţionat la servicii şi la medici de elită. În plus, un diferenţiator esenţial pe care îl au abonamentele noastre este tocmai relaţia strânsă şi personalizată între Concierge Doctor dedicat şi pacient.” spune Valentin Jurcuţ, Corporate Business Director, Enayati Medical City.

Principala provocare a pacienţilor din ţara noastră o reprezintă în momentul de faţă costul de acces la tratament şi, potrivit datelor studiului Ipsos Global Health Service Monitor, 39% dintre români se confruntă cu această problemă. În medie, un român cheltuie aproximativ 1.200 euro pe an pe servicii medicale, în timp ce angajatorul îl poate scuti de această cheltuială, oferindu-i un abonament medical la un cost aproximativ de 240 euro pe an.

Timpul de aşteptare şi personalul insuficient 35% sunt următoarele aspecte care îi nemulţumesc pe români în ceea ce priveşte sistemul sanitar.Cu abonamentele Enayati Medical City timpul  de aşteptare dispare.

Graţie serviciului Programări cu prioritate oferit de Enayati Medical City, în maximum 3 zile lucrătoare abonaţii sunt programaţi, indiferent de specialitatea de care au nevoie, fie la un medic specialist, la un profesor universitar sau la o întreagă echipă interdisciplinară.  

 

Concierge Doctor dedicat şi o reţea deschisă de parteneri, servicii extrem de apreciate de abonaţi.  

Cei care aleg aceste abonamente benficiază automat de acces necondiţionat la un Concierge Doctor dedicat şi au parte de cele mai bune soluţii medicale care le optimizează parcursul medical atât în sistemul privat cât şi în cel de stat, fie în ţară, fie în străinătate. 

Avantajul celor care deţin abonamente medicale Enayati Medical City este că au acces nu doar la un cabinet ori la o singură clinică medicală, ci la o reţea extinsă de clinici partenere (în Bucureşti şi în ţară), inclusiv reţele multidisciplinare, clinici cu specializare nişată, precum şi la spitale, atât de stat, cât şi private. Mai mult decât atât, toţi abonaţii beneficiază, anual, de programe de screening personalizate, prevenind astfel o serie de afecţiuni grave precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. 

Peste 62% dintre persoanele care deţin în prezent un abonament de la Enayati Medical City au folosit in 2023  servicii medicale în proporţie egală (bărbaţi şi femei). 

Astfel, într-un top al celor mai accesate servicii de către abonaţii Enayati Medical City în 2023 se află:  

  • Concierge Doctor 45%,  
  • serviciile de ginecologie 17% şi  
  • investigaţiile imagistice 12%.  

Empatia, relaţia medic-pacient, profesionalismul, prioritizarea nevoilor sunt câteva dintre elementele cheie care stau la baza succesului de care se bucură abonaţii Enayati Medical City printr-un serviciu inovativ de îngrijire medicală implementat în România. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO