Info

Licitaţie achiziţie staţii de încărcare pentru vehicule electrice (EV) în RO, SK si HU

ADVERTORIAL

Licitaţie achiziţie staţii de încărcare pentru...
14.08.2023, 14:06 486

Denumire Contract: Furnizarea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice (EV) în RO, SK si HU

Nr. de referinţă OMV PetromSolicitare de expresie de interes nr. 1581

OMV Petrom Marketing SRL. este interesată de încheierea unui contract pentru “Livrarea de staţii ultra-rapide de încărcare a vehiculelor electrice” care vor fi folosite pentru a crea un coridor de infrastructură alternativă pentru staţii de încărcare electrică rapidă pe ruta TEN-T, în staţiile de distribuţie carburanţi existente în România, Ungaria şi Slovacia.

Prezenta licitaţie se deruleaza în cadrul proiectului “ Accelerate the Central and East European Ultra-Fast Charging” care a fost aprobat pentru finanţare europeană prin Programul Connecting Europe Facility (CEF), cu sprijinul Ministerului Transportului şi al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din România şi care a primit aprobare pentru un contract de finanţare de la Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA).

Scopul proiectului este de a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi, in acelaşi timp, de a permite deplasarea pe distanţe lungi a vehiculelor electrice. Obiectivul specific al proiectului este echiparea cu staţii de încărcare a vehiculelor electrice accesibile public cu câte 2 puncte de încărcare de putere minimă de 150 kW, de-a lungul reţelei TEN-T în România, Ungaria şi Slovacia.

Numărul aproximativ de staţii de încărcare planificat este:

   - SK in total 26* (Staţii de încărcare)

   - HU in total  14* (Staţii de încărcare)

   - RO in total 164* (Staţii de încărcare)

(*cifrele reprezintă planul de dezvoltare a reţelei de încărcare pentru vehiculele electrice şi este obligatoriu)

Licitaţia se va finaliza cu un contract de furnizare echipamente încheiat cu un singur câştigător. Contractul va fi valabil pană cel mai târziu pe 9 Noiembrie 2025.

OMV Petrom Marketing SRL invită companiile eligibile să exprime interesul pentru furnizarea echipamentelor menţionate mai sus. Companiile interesate trebuie să furnizeze informaţii care demonstrează capabilitatea necesară şi experienţa relevantă pentru a executa contractul:

  • Condiţiile şi istoricul financiar (indicatori de risk D&B şi date financiare)
  • Experienţa similară

Orice potenţială asociere trebuie sa furnizeze informatia solicitata pentru toţi partenerii asocierii.

Selecţia companiilor care vor fi invitate să depună o ofertă se va face ţinand cont de următoarele criterii de precalificare, acestea fiind cerinţe minime de participare:

  1. Obiectul principal de activitate să fie furnizarea de staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi media anuala a cifrei de afaceri în ultimii 3 ani financiari (2020, 2021, 2022) trebuie să fie de cel puţin 5.000.000 euro, exclusiv TVA. Îndeplinirea criteriului va fi demonstrată prin prezentarea de documente oficiale ale companiei.
  2. Riscul financiar conform cu agenţiile de rating acceptate în general trebuie să fie maxim “Average”. Un raport D&B pentru participantul respectiv va fi obţinut de OMV Petrom Marketing SRL după transmiterea expresiei de interes a participantului.
  3. Demonstrarea experienţei similare, prin prezentarea oricărui document care atestă, în limita unui număr de maximum 5 contracte şi/ sau oferte angajante încheiate in Europa, furnizarea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice (de min. 70kW) în ultimii 3 ani (calculaţi până la 01.08.2023), în cantitate cumulată de minim 100 de staţii de incărcare.

Prin expresia “Experienţă similară” se înţelege orice contract sau comandă încheiate cu un client care îşi desfăşoară activitatea în Europa şi care are în scop echipamentul descris în cadrul acestui document (orice servicii conexe se exclud).

Toate documentele transmise pentru demonstrarea conformităţii cu toate cerinţele vor fi în limba engleză sau română. Companiile care vor îndeplini toate criteriile de mai sus vor primi caietul de sacini şi vor fi invitate să trimită o ofertă.

În cazul în care nu sunteţi înregistrat în Ariba şi doriţi să participaţi vă rugăm să menţionaţi şi un nume şi o adresa de email unde să fiţi invitaţi pentru participare.

Expresiile de interes trebuie transmise in formă scrisă la adresa de mai jos (e-mail) până la 25.08.2023.

Prezenta Solicitare de Expresie de Interes va expira după data susmenţionată.

Pentru detalii şi actualizări vă rugăm să urmăriţi secţiunea dedicată Solicitărilor de expresii de interes a grupului OMV Petrom.  (Solicitări de expresii de interes OMVPetrom.com).

Pentru varianta în engleză a acestui document vă rugăm să accesaţi următorul link  (Requests for expression of interest OMVPetrom.com)

Date Contact:

   Crina Tudorie

   Senior Expert Procurement

   Retail and Logistics Category

   Procurement Business Services

   Corporate Procurement – CFO

 

   OMV Petrom S.A.

   Petrom City,  22 Coralilor, 013329, Bucuresti, ROMANIA
   Infinity Building IB_00.B400

   Mob:+4  0730 399 469

   Mailto: crina.tudorie@omv.com

“Finanţat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere şi opiniile exprimate aparţin, însă, exclusiv autorului şi nu reflectă neapărat punctele de vedere şi opiniile Uniunii Europene sau ale CINEA (Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu). Nici Uniunea Europeană şi nici autoritatea finanţatoare nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.”

Clarificare din oficiu

publicată în data de 17.08.2023 pe website-ul OMV Petrom

Denumire Contract: Furnizarea de încărcătoare pentru vehicule electrice (EV) în RO, SK şi HU

Nr. de referinţă OMV Petrom: Solicitare de expresie de interes nr. 1581

Astăzi, 17.08.2023, SOLICITAREA DE EXPRESIE DE INTERES, sus menţionată a fost modificată în sensul extinderii perioadei limită de transmitere a expresiilor de interes, de la 25.08.2023, până la 30.08.2023.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO